Огляд Jaguar F-PACE 2023: стильний та характерний

20 жовтня 2023

Позашляховик Jaguar F-PACE поєднує в собі стильний дизайн, чудові динамічні характеристики і передові технології безпеки. Серед переваг: лінійка двигунів для різних потреб, просторий другий ряд сидінь та місткий багажник. Це справжній Ягуар в характері та стилі. Та чи вдасться Ф-Пейс втриматись перед натиском конкурентів? 

Нове в 2023 році

Розширено список доступних технологій і функцій допомоги водієві.

Кому варто купити?

Jaguar F-PACE 2023 року - відмінний вибір для тих, хто шукає стильний, динамічний, безпечний компактний позашляховик преміального класу. Кросовер сподобається покупцям, які шукають сучасний та небанальний автомобіль, адже Ф-Пейс має яскравий дизайн, який виділяється на дорозі. Потужні двигуни забезпечують швидкий розгін і спортивну керованість, тому драйв зв кермом гарантований.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Специфікації S тепер доступні з адаптивним круїз-контролем, а вся лінійка отримує самоущільнювальні шини в стандартній комплектації. Ягуар Ф-Пейс 2023 року представляє перше покоління моделі, яке існує з 2016 року. Останнє масштабне оновлення було в 2021 році. Тож, можна купити Ягуар Ф-Пейс минулого чи позаминулого року. Механічно вони ідентичні актуальній моделі.

Jaguar F-Pace або BMW X3

BMW X3 і F-Pace відомі як одні з найспортивніших моделей у сегменті розкішних компактних позашляховиків. X3 пропонує таке ж зручне керування, а також схожий  перелік стандартних і додаткових функцій, що й Ф-Пейс. Як Jaguar, БМВ також має просторий салон і значний вантажний відсік. Хоча Х3 не пропонує двигун V8, він має лінійку потужних шестициліндрових двигунів з турбонаддувом і подвійним турбонаддувом. Початкова ціна X3 також набагато нижча, ніж у F-Pace.

Jaguar F-Pace або Land Rover Range Rover Velar

Land Rover Range Rover Velar розділяє спільну платформу з F-Pace, тому позашляховики мають чимало спільного. Серед подібного - кабіни однакового розміру та велика кількість стандартних функцій. Land Rover пропонує кращий салон, але й коштує дорожче, ніж Jaguar. Velar не вистачає “хрипкого” V8 від F-Pace, який забезпечує приголомшливу швидкість.

Jaguar F-PACE або Porsche Macan

Porsche Macan забезпечує менше місця для пасажирів і та вантажу, ніж Jaguar F-Pace, але коштує дорожче. Крім того, більшість бажаних функцій Macan є опціями, що збільшує ціну Porsche. Однак Porsche не пропонує Macan в комплектації, яка б могла конкурувати з F-Pace SVR. Щоб отримати таку ж продуктивність, доведеться розглянути більший та дорожчий Porsche Cayenne.

Салон

Jaguar F-PACE - п’ятимісний автомобіль. Передній ряд гарантує простір та комфорт, і навіть задній ряд має достатньо місця для дорослих під час коротких поїздок. 

Салон Jaguar F-PACE виглядає вишукано, але стримано. В інтерєрі використано безліч преміальним матеріалів та майже немає твердого пластику. Вибір варіантів оздоблення широкий: шкіра, замша, декор з дерев’яного шпону чи алюмінію.

 

Перевагою Ф-Пейс є 11,4-дюймова сенсорна інформаційно-розважальна система з програмним забезпеченням Pivi. У базовій комплектації пропонується Android Auto та Apple CarPlay, точка доступу Wi-Fi, потокова передача Bluetooth, голосове керування, супутникове радіо SiriusXM і HD Radio. Сенсорний екран із чіткою графікою зручно розміщений та радує простим меню. Дві великі кнопки клімат-контролю під екраном збільшують зручність використання системи.

Кросовер F-Pace пропонує 575 літрів за задніми сидіннями для перевезення вантажу. Простір збільшується до 650 літрів зі складеними задніми сидіннями. Зручності додає те, що підлога знаходиться на одному рівні з отвором багажника.

Відео тест-драйв Jaguar F-PACE 2023 року

Технічні характеристики

Характер цього Ягуар залежить від двигуна, який ви виберете, адже потужність коливається від 163 до 550 “конячок”. 

Лінійка силових агрегатів виглядає так:

 Характеристики Jaguar F-PACE 2023 
 Потужність   163 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,8 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата палива   6,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   73 л 

Безпека

Кожен F-Pace оснащений автоматичним екстреним гальмуванням, системою моніторингу сліпих зон, системою підтримки смуги руху та датчиками паркування. Адаптивний круїз-контроль є стандартним для всіх комплектацій, крім базової. Топова специфікація SVR додає систему камер кругового огляду та моніторинг уваги водія.

Розміри та вага

Споряджена маса позашляховика коливається від 1821 кг до 2057 кг. 

Можливі комплектації

Jaguar F-PACE 2023 року пропонується комплектаціях S, SE, HSE, R-Dynamic S, R-Dynamic HSE. Крім того, позашляховик доступний з широким спектром опційних пакетів, які дозволяють налаштувати авто відповідно до ваших індивідуальних потреб і бюджету. Ціна Jaguar F-PACE починається з $49 900.

Попередній огляд Огляд Land Rover Range Rover Velar 2023
Наступний огляд Огляд Ford Mustang 2023: авто поза часом
Популярні новини