Огляд Ford Mustang 2023: авто поза часом

23 жовтня 2023

Ford Mustang - спортивний автомобіль із потужними двигунами, впізнаваним дизайном та насиченою історією. Цей американський маслкар завжди виділяється на дорозі та привертає увагу навіть тих, хто не знається на автомобілях. Водіїв же він Мустанг приваблює спортивним характером в кожному русі.

Вибрати спорткар Форд Мустанг 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Комплектацію Shelby GT500 знято з виробництва.
  • Зменшено кількість кольорів кузова.

Кому варто купити?

Форд Мустанг 2023 - варіант для тих, хто шукає спортивний автомобіль, який забезпечить враження від водіння та потужність за розумною для сегменту ціною. Лінійка двигунів від чотирициліндрового турбованого EcoBoost до пятилітрового V8 дозволяє вибрати Mustang з потрібною саме вам порцією драйву.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Оскільки це останній модельний рік Ford Mustang шостого покоління, значних змін немає. Виробник знімає з виробництва специфікацію Shelby, а також зменшує палітру кольорів кузова. Мускул-кар в кузові  S550 існує з 2015 року, тому на автобазарі є достатньо варіантів з пробігом в різних комплектаціях.

Ford Mustang або Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro - давній та серйозний суперник Форд Мустанг. Камаро пропонує більш жваве керування, ніж Mustang. Однак Ford перевершує Шевроле майже в усіх інших параметрах. Mustang має якісніший салон, кращу оглядовість, більший вантажний відсік та довший список стандартних функцій допомоги водієві. 

Ford Mustang або Dodge Challenger

Dodge Challenger має неймовірно потужні двигуни. Він також напрочуд практичний завдяки просторому задньому сидінню та великому простору для багажу. На додачу, Челленджер забезпечує комфортну поїздку та чудово підходить для поїздок по шоссе. Однак він не такий маневрений, як Mustang.

Салон

Ford Mustang 2023 доступний в кузовах купе та кабріолет. Обидва варіанти пропонують стандартне компонування сидінь 2+2. Акцент на комфорті водія та переднього пасажира, тому задні крісла краще використовувати, як додаткове місце для багажу. Зрештою, це цілком очікувано від стилів кузова купе та кабріолет.

Кермо та сидіння водія мають достатньо регулювань, щоб більшість власників знайшли зручну посадку. Двері Mustang довгі, а це означає, що їх важко повністю відкрити на тісному паркомісці. Заднім пасажирам буде важко пройти повз складене вперед сидіння, щоб зайняти свої місця.

Інтер’єр купе поєднує нагадування про культові Mustang та повну сучасну функціональність. На перший погляд, салон Форд Мустанг виглядає солідно, але помітний твердий пластик псує враження.

 

 

У стандартній інформаційно-розважальній системі Mustang мало функцій, але вона досить проста в експлуатації. Мультимедіа в базовій комплектації має мізерний 4,2-дюймовий дисплей із операційною системою SYNC. Ця версія також пропонує два порти USB, аудіосистему з шістьма динаміками з AM/FM-радіо, розпізнавання голосу та потокову передачу Bluetooth. Точка доступу Wi-Fi 4G LTE може підключати до десяти різних пристроїв.

Оновлення автомобіля до комплектації Premium додає  8-дюймовий сенсорний дисплей із інтерфейсом SYNC 3, Apple CarPlay і Android Auto. У цій версії ви отримуєте звукову систему з дев’ятьма динаміками з вбудованим підсилювачем разом із супутниковим радіо SiriusXM. 

Ford Mustang - доволі практичний автомобіль, адже пропонує 382 л вантажного простору в кузові купе та 322 л в версії кабріолет.

Відео тест-драйв Ford Mustang 2023 року

Технічні характеристики

Ви можете вибрати характеристики Мустанг за своїми вподобаннями. Виробник пропонує модель з такими двигунами:

  • базовим 310-сильним 2,3-літровим чотирициліндровий з турбонаддувом,
  • 330-сильним 2,3-літровим чотирициліндровим з турбонаддувом,
  • 5,0-літровим 450-сильним V8,
  • 5,0-літровим 470-сильним V8.

Всі двигуни працюють в парі з шестиступінчастою механікою та заднім приводом. 10-ступінчастий автомат з плавним перемиканням передач доступний в якості опції.

Базовий Ford Mustang набирає розгін до 100 км/год приблизно за 5 секунд та розганяється максимум до 195 км/год. 

Витрата пального Мустанг залежить від вибраного двигуна та трансмісії, типу кузова і додаткових пакетів продуктивності. В середньому авто з турбованим EcoBoost витрачає 9,8 л/100 км, з V8 - 14 л/100 км.

Культовому Ford Mustang вдається поєднувати спортивні манери та відносно плавну поїздку. 
 

 Характеристики Ford Mustang 2023 
 Потужність   310 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5 с 
 Максимальна швидкість   195 км/год 
 Середня витрата палива   9,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

Безпека

Mustang має повний набір аербегів, включно з подушками безпеки для колін водія та подушками для захисту від бічних ударів на передніх сидіннях. Модель отримує систему стабілізації AdvanceTrac, автоматичне дальнє світло фар, склоочисники з датчиком дощу, систему попередження зіткнення з екстреним гальмуванням, систему підтримки смуги руху, камеру заднього виду. Також доступний адаптивний круїз-контроль. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 272 см,
  • Довжина - 478 см,
  • Ширина - 191 см,
  • Висота - 137 см.

Важить споряджений спорткар від 1583 кг до 1769 кг.

Можливі комплектації

Купити Ford Mustang 2023 можна в одній шести комплектацій: EcoBoost, EcoBoost Premium, GT, GT Premium, Mach 1 і Mach 1 Premium. Доступні численні пакети покращення продуктивності для кожної специфікації, а також пакети персоналізації зовнішнього вигляду. Ціна Ford Mustang починається від $27 770.

Попередній огляд Огляд Jaguar F-PACE 2023: стильний та характерний
Вибрати кросовер Ягуар Ф-Пейс 2023 на Automoto.ua
Вибрати універсал Вольво V90 Cross Country 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volvo V90 2023: елегантна розкіш