Огляд тест-драйву: Mazda MPV

20 вересня 2016

Спроба компанії Mazda створити мінівен вилилася в серійне виробництво моделей MPV першого покоління (1989-1999), які виділялися на тлі своїх конкурентів, завдяки можливості вибору системи повного приводу. За ці 10 років автомобіль оснастили антиблокувальною системою, 6-циліндровим двигуном і складними сидіннями третього ряду.

Друге покоління МПВ надійшло у продаж у кінці 1999 року. Це були повністю нові передньопривідні автомобілі, які пропонували більше внутрішнього простору і комфорту. У наступні роки інженерами і дизайнерами компанії було проведено безліч позитивних змін, які торкнулися лінійки доступних двигунів і рівня оснащеності салону. Тому дані семимісні мінівени були і залишаються популярними серед тих, хто цінує зручність і високий рівень функціональності.

Враження від їзди

У процесі їзди Мазда MPV демонструє пристойну продуктивність, легкість управління і плавність ходу. У салоні все знаходиться на своїх місцях. Елементи управління грамотно згруповані, перемикачі та кнопки зрозумілі і прості у використанні. Приємно вражає загальний рівень оздоблення і продуманість конструкції. Завдяки великій площі заскління і вузьким стійкам, забезпечується відмінна всебічна видимість дороги.

Однак, даний мінівен ніяк не можна назвати маневреним, навіть незважаючи на те, що при входженні у повороти крен кузова не настільки сильний, наскільки можна було очікувати від такої габаритної моделі. Це безперечно хороша новина для людей, яких заколисує під час довгих поїздок.

Дивіться також каталоги:

Виважене рульове управління забезпечує гідний зворотний зв'язок, але автомобілю помітно бракує спортивності.

3.0-літровий 6-циліндровий двигун при інтенсивному прискоренні стає досить гучним. Крім того, 5-ступінчаста автоматична коробка передач часто відповідає на дії водія з затримкою.

Детальніше про Mazda MPV

Екстер'єр

Зовні Мазда МПВ виглядає стильно і сучасно. Це точно не той автомобіль, у зовнішньому вигляді якого можна знайти якісь недоліки. Спереду знаходиться широкий і гладкий капот без виштамповок, досить незвичайні витягнуті фари, хромована фальшрадіаторна решітка і потужний бампер з масивним повітрозабірником і бічними протитуманними фарами. Посадка досить низька для забезпечення максимально комфортного доступу пасажирів до салону. Дверні ручки оздоблені хромом. Задня частина кузова примітна наявністю невеликого верхнього спойлера, в який вбудовано стоп-сигнал.

Інтер'єр

Салон Mazda MPV обладнаний трьома рядами сидінь, на яких можуть розміститися сім пасажирів. Для зміни схеми розсадження розташування крісел другого і третього ряду може змінюватися на Ваш розсуд. У другому ряду знаходяться два комфортних сидіння з індивідуальними рухливими підлокітниками. Бокове праве крісло за допомогою рукоятки може бути здвинуте до лівого, створивши тим самим єдине сидіння, що нагадує м'яку лаву. Обидва сидіння другого ряду є знімними. Третій ряд для максимальної зручності легко складається у підлогу. Ці крісла відмінно підійдуть для розміщення дітей, тому що вони розташовані досить низько, і дорослим людям навряд чи здадуться комфортними. Бічні сидіння оснащені триточковими ременями безпеки, а для центрального пасажира передбачений тільки поясний ремінь.

Для оздоблення салону використовуються різні матеріали високої якості, а на приладовій панелі можна помітити стильні алюмінієві вставки.

Комплектація

Мінівен Мазда МПВ доступний у трьох варіантах комплектацій: LX-SV, LX і ES.

Базова версія LX-SV комплектується: 15-дюймовими сталевими дисками, розсувними бічними дверима, CD-плеєром.

У комплектації LX доступні: 16-дюймові литі диски, кнопки управління стереосистемою на рульовому колесі. В якості опції для даної версії MPV пропонуються: функції електрорегулювання водійського сидіння, бічні подушки безпеки для передніх пасажирів і система контролю тяги.

При виборі комплектації ES Вам будуть доступні: 17-дюймові диски, задні бічні розсувні двері з електроприводом, шкіряне оздоблення салону, затемнені вікна, вдосконалена аудіосистема з 9-ма динаміками і вбудованим у приладову панель CD-чейнджером і окремий кондиціонер для задніх пасажирів. Багато що з перерахованого доступне для установки за додаткову плату у версії LX.

Під капотом

Для Mazda MPV доступний бензиновий двигун V6, об'ємом 3.0 л, який працює у парі з 5-ступінчастою автоматичною трансмісією. Потужність даного агрегату становить близько 200 кінських сил. Витрата палива у міському циклі не перевищує 14,4 л/100 км, на шосе - 8,4 л/100 км, у змішаному циклі - 12,1 л/100 км, а розгін до 100 км/год зі стартової позиції займає 8,9 секунд. Максимальна швидкість досягає позначки 205 км/год.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat Grande Punto
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 100
Популярні новини