Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2016

21 квітня 2020

Кросовери G-класу від Mercedes-Benz є не тільки найбільш потужними і ексклюзивними продуктами 2016 року, але в той же час і розкішними. Зовнішній вигляд кросоверів говорить про сильний характер і дає зрозуміти, що автомобілі розроблені скоріше для проведень спецоперацій, ніж для зірок Голлівуду. Представники цієї серії також відомі як G-Wagen ( «Geländewagen») або «справжній позашляховик». З такими потужними двигунами і високими експлуатаційними характеристиками, автомобілі без проблем доставлять Вас хоч на край світу. Основними конкурентами G-Wagen є: Range Rover Sport, Porsche Cayenne, BMW X5, Audi Q7, Lexus LX 570 і новий Bentley Bentayga. Представники Г-класу стануть відмінним вибором, якщо брати до уваги ціну, показники витрати палива і рівень комфорту їзди.

Враження від їзди

Автомобілі Mercedes-Benz G-Class наділені чудовими позашляховими характеристиками. Крім цього, розробники виконали титанічну роботу, щоб зробити їзду комфортною, а автомобіль безпечним і швидким. Найбільш просунуті версії, незважаючи на значну вагу, здатні розігнатися від 0 до 100 км/год приблизно за 5 секунд. Серед позитивних вражень від їзди варто також виділити безперешкодний огляд у будь-якому напрямку і відмінну ізоляцію кабіни від аеродинамічного шуму і вібрацій від роботи двигуна.

Інтер'єр

Дивіться також каталоги:

Незважаючи на зовнішню суворість Geländewagen, їх 5-місцеві салони - це зовсім інша історія. Перш за все - це Мерседес. Салон автомобілів є повністю ручною роботою, а сидіння і панель управління обшиті шкірою високої якості. Інтер'єр може бути прикрашений дерев'яними або хромованими вставками. Прилади на панелі управління представляють собою цікаве поєднання утилітарності з елегантністю. До практичних елементів відносяться 3 кнопки блокування диференціала, а до вишуканих елементів варто віднести 7-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. Квадратні форми G-класу передбачають під собою наявність величезної кількості місця для голови, плечового пояса і ніг. Багажний відсік також вражає, оскільки здатний розмістити 1274 л багажу з піднятими задніми сидіннями і 2123 л з опущеними.

Екстер'єр

На відміну від Range Rover з його м'якими лініями, Mercedes-Benz G-Класу навпаки підкреслив, вже класичну, коробчасту форму кузова. Хоча аеродинамічні показники і не дуже, але зовні кросовер виглядає маскулінним і прагматичним. Довжина Geländewagen дорівнює всього лише 4749,8 мм, що трохи менше, ніж средньорозмірні кросовери Mercedes GLE. Замість кришки багажника, яка відкривається догори, G-Wagon оснащується олд-скульними розпашними дверцями. Передня частина автомобіля комплектується світлодіодними ходовими вогнями. Кросовери оснащуються 21-дюймовими колесами.

Базова комплектація

G-клас виділяється багатою базовою комплектацією, в яку входить: електропривідний люк на даху, двозонний клімат-контроль, система моніторингу сліпих зон, камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль Distronic Plus з автоматичним гальмуванням, передні сидіння з вентиляцією і підігрівом, шкіряна обшивка інтер'єру з дерев'яними вставками, інформаційно-розважальна система COMAND з навігацією від Mercedes, аудіосистема harman/kardon і Bluetooth.

Опціональна комплектація

AMG G63 додатково може оснащуватися: більш сильним 8-циліндровим двигуном, 20-дюймовими колесами, поліпшеними гальмами, спорткарівською вихлопною системою, а також шкіряною обшивкою інтер'єру з дерев'яними або хромованими вставками «Designo».

Список опцій для King Kong AMG G65 включає в себе: 12-циліндровий двигун, передні сидіння AMG, 21-дюймові колеса і шкіряний інтер'єр Nappa.

Інші опції включають в себе: інформаційно-розважальну систему для пасажирів задніх сидінь з подвійним LCD монітором, кермо з підігрівом, саморегулюючу підвіску і сервіс «консьєрж» від Mercedes.

Під капотом

Обидва автомобілі G550 і G63 оснащуються 8-циліндровими двигунами з подвійним турбонаддувом. G550 комплектується 4,0-літровим мотором, потужністю 416 кінських сил, а G63 - 5,5-літровим 563-сильним. Новий G65 2016 року оснащується 6-літровим 12-циліндровим мотором, потужністю 621 кінських сил. Силові агрегати G550 і G63 також оснащуються еко-опцією з технологією «старт-стоп». У всіх моделях використовується 7-ступінчаста автоматична коробка передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz B-Class 2016
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GL-Class 2016
Популярні новини