Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz R 350

10 лютого 2017

Ще один представник R-Class, мінівен 350 пропонує дизельний та бензиновий двигуни. Компанія Mercedes іменує автомобілі цього класу «Grand Sports Tourer», що передбачає відповідний статус, якість та візуальне сприйняття. Зовнішність 350 можна описати як гібрид седану та компактного кросоверу. Комфорт мінівен запозичив у першого, а практичність у другого. Запропонований зі стандартною колісною базою на 4.92 метра і довгою – на 5.15 метра, мінівен знає як справити враження. Салон пропонує достатньо місця для шести пасажирів та водія. Автомобіль добре підходить для неквапливих подорожей. Між тим, оснащений системою повного приводу та опційною пневматичною підвіскою, не підведе при потраплянні на вибоїсті шляхи у негоду.

Враження від їзди

При вазі у 1.814 кг, спортивної динаміки від Mercedes-Benz R350 годі очікувати. Між тим, семиступінчаста автоматична коробка передач добре справляється з розподілом потужності двигуна. А опційна пневматична підвіска «Airmatic» добре поглинає нерівності дороги. З таким оснащенням, мінівен чудово підходить для подорожі на крейсерській швидкості. Саме тоді тандем коробки передач та трансмісія пропонують максимальний комфорт руху, з позитивним показником прискорення та пристойною керованістю, як для автомобіля подібних розмірів. Потужності бензинового та дизельного силових агрегатів вистачає на 8.4 та 8.8 секунд прискорення відповідно. Не розчарує водія мінівен і в плані витрати пального. На розсуд водія пропонується два режими управління: «Comfort» та «Sport». Як автомобіль преміум класу, R350 впевнено почувається на асфальтованому покритті. Між тим, і на другорядних дорогах автомобіль показав себе вкрай непогано. Все завдяки пневматичній підвісці. Чим складніші завдання будуть ставитись перед автомобілем, тим жорсткішою ставатиме підвіска, але це ніяк не вплине на рівень комфорту. Ще однією перевагою підвіски стала функція адаптації кліренсу. На швидкості, більшій за 110 км/год, кліренс автомобіля автоматично понижується, що зменшує опір вітру та покращує стабільність. А при значних снігових заметах кліренс автомобіля навпаки підвищується. На допомогу водієві передбачений стандартний привід на всі колеса.  

Детально про автомобіль Mercedes-Benz R350

Інтер’єр

Автомобіль пропонує чимало внутрішнього простору як для пасажирів, так і для вантажу. Бажаючим отримати просторий транспортний засіб преміум класу, варто звернути увагу на цей мінівен. Усі три ряди сидінь придатні для розміщення дорослих пасажирів. Передні сидіння за розміром та дизайном подібні до таких у кросоверах ML- Class, гарантуючи винятковий комфорт та надійну підтримку. Сидіння другого ряду, варті того, щоб у них проїхатись. Незважаючи на те, що регулюються вони механічно, їх можна посувати вперед і назад, крім того нахиляються спинки. Опинившись у сидіннях подібного типу, можна відчути себе можновладцем, подорожуючим у адміністративному літаку. Зазвичай третій ряд сидінь залишають дітям, але не у випадку з R350. Вони пропонують більше ніж достатньо місця. Сидіння третього ряду налаштовуються окремо, тому кожен пасажир матиме змогу зручно розміститись. У разі відсутності пасажирів та наявності великої кількості вантажу, третій ряд сидінь складається в рівень з підлогою, так само, до речі, як і третій. Між тим, пристосовувати автомобіль під перевезення вантажу шкода, оскільки салон відмінно підлаштований під потреби людини з чисельними відсіками зберігання та тримачами напоїв. Окремо слід згадати опційний панорамний дах, виготовлений з тонованого скла. На додачу передня частина даху відкривається. Водія має зацікавити опційне багатофункціональне рульове колесо зі шкіри та дерева.

Екстер’єр

Основним питанням, розглядаючи R350, залишається: «До якого типу кузова він відноситься?» Офіційно, він вважається мінівеном, компанія називає його спортбеком. Так, автомобіль має коробкоподібну форму, але він нижчий, до того ж, йому бракує розсувних дверей класичних мінівенів. Мабуть, найкращою порадою у даному випадку буде просто не класифікувати його. Що сумнівів не викликає так це те, що R350 належить до сімейства Mercedes-Benz, гордо несучи фірмову «зірку», низько посаджену решітку радіатора та демонструючи знайомі вигини.

Базова комплектація

За відсутності опційної навігаційної системи, «COMAND» контролює лише аудіо та інформаційно-розважальну систему. Основне управління здійснюється не через систему «COMAND», а через звичні кнопки та перемикачі. LCD екран, без встановленої навігаційної системи, відображає віртуальний компас. Стандартний двозонний клімат-контроль добре виконує свої обов’язки, швидко опалюючи та охолоджуючи салон. До переліку стандартного оснащення мінівену увійшли: гідропідсилвач керма, регульована рульова колонка, система контролю тиску в шинах, датчик зовнішньої температури, CD-чейнджер, бортовий комп’ютер, багатофункціональний інформаційний дисплей на приладовій панелі, кріплення дитячих сидінь, комбінована обшивка салону, датчики дощу, електропривод та підігрів бічних дзеркал, 18-дюймові литі диски коліс, задні та передні протитуманні фари. Про безпеку людей у салоні покликані подбати: антиблокувальна гальмівна система, антибуксувальна система, система курсової стійкості, система аварійного гальмування, передні/бічні подушки та завіси. Сумувати у салоні 350 не дадуть AM/FM/CD аудіосистема на вісім динаміків з MP3-CD та вхідний роз'єм для додаткового аудіоплеєру.

Опційне обладнання

При бажанні доповнити базу автомобіля, водій може замовити: систему телематиків «TeleAid», GPS навігаційну систему, вмонтований у бардачок CD-чейнджер, супутникове радіо «Sirius» та телефонну систему від Mercedes-Benz. Крім того, пропонуються: багатофункціональне рульове колесо, оздоблене шкірою та деревом, шкіряна обшивка салону, покриття багажного відділення, функція підігріву сидінь другого та третього рядів, пневматична підвіска «Airmatic», парктронік, електропривод дверей багажного відділення, задні бічні подушки безпеки, розважальна система для пасажирів задніх сидінь з двома LCD екранами, вмонтованими у підголівники передніх сидінь, біксенонові головні фари з віражною функцією, система під’єднання iPod з дисплеєм та елементами управління на рульовому колесі, та аудіосистема «Harman/Kardon Logic 7». У складі окремого пакету пропонується панорамний дах.  

Під капотом

Моделі 350 дісталось два двигуна: бензиновий та дизельний. 3.5-літровий V6 бензиновий силовий агрегат пропонує 272 кінських сил та 350 ньютон-метрів крутного моменту. Максимальна швидкість становить 230 км/год. Сотні мінівен досягає за 8.4 секунд. Витрата палива перебуває на рівні 15.8 л/100км у міському, 9.3 л/100км у заміському та 11.7 л/100км у змішаному циклах. Компонується двигун семиступінчастою автоматичною коробкою передач 7G-Tronic. Привід у моделі постійний на всі колеса. 3.0-літровий V6 дизельний силовий агрегат гарантує 224 конячки потужності та 510 ньютон-метрів крутного-моменту. Максимальна швидкість обмежується 222 км/год. Розгін з цим двигуном відбувається за 8.8 секунд. Витрачає автомобіль 12.5 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 9.5 л/100км у змішаному циклах. Пару двигуну складає семиступінчаста автоматична коробка передач 7G-Tronic. Привід, як і у першому випадку, повний.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BYD F6
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BYD F3R
Популярні новини