Огляд тест-драйву: Peugeot 106

21 вересня 2016

Один з кращих автомобілів класу суперміні початку 1990-х років Peugeot 106 створений на основі Сітроен AX і має значну схожість з моделлю Saxo. Для свого часу хетчбек Пежо 106 пропонував досить надійну конструкцію, хороші показники продуктивності та економії палива, а також завидну плавність ходу. Даний автомобіль представлений у двох типах кузова - з трьома і п'ятьма дверима.

У 1996 році компанією було переглянуто модельний ряд, скасовано деякі варіанти комплектацій і додано нові бензинові двигуни більшого об'єму.

За свою досить довгу історію серійного випуску (1991-2003 рр.) Peugeot 106 зумів заробити репутацію відмінного автомобіля для їзди по міських дорогах.

Враження від їзди

Пежо 106 пересувається досить спокійно і легко, його рульове управління чуйне і точне. Однак, водієві буде вкрай складно знайти для себе зручне положення, тому що рульове колесо не має функції регулювання, а педалі розташовані дуже близько одна до одної і трохи зміщені у бік, що неодмінно спочатку буде відволікати. Але, як відомо, до всього можна пристосуватися.

Дивіться також каталоги:

Оскільки даний хетчбек все ж більше є міським автомобілем, не варто покладати великі надії на здійснення далеких поїздок автомагістралями, тому що доступні двигуни не призначені для тривалої роботи на високих обертах. Коробка передач досить проблематична і не зовсім точна, до того ж перемикання швидкостей відбувається із затримкою.

Детальніше про Peugeot 106

Екстер'єр

Завдяки повному оцинкуванню, невеликий кузов Пежо 106 не піддається корозії, надовго зберігаючи свій первозданний вигляд. Екстер'єр даної моделі відповідає всім тенденціям 90-х років, демонструючи якісний французький підхід.

Творці хотіли додати зовнішньому вигляду 106-ої моделі спортивності, про що свідчить низька посадка і масивні повітрозабірники під переднім бампером. З боків розміщуються молдинги середньої ширини, які виконують додаткову захисну функцію.

Автомобіль має велику площу заскління і вузькі стійки, що забезпечує водієві хороший всебічний огляд дороги.

Інтер'єр

В оздобленні салону хетчбека Peugeor 106 використовується переважно темний жорсткий пластик і щільна тканина.

Всі елементи управління розташовані зручно і працюють справно, приладова панель не захаращена непотрібними датчиками і регуляторами, а навпаки досить проста і зрозуміла.

У передній частині кузова цілком просторо, а ось заднім пасажирам буде не вистачати місця для ніг. Також необхідно відзначити, що тридверна версія менш комфортна, тому що істотно ускладнюється процес посадки і висадки з автомобіля.

Під капотом

Для Пежо 106 на вибір доступні бензинові агрегати, об'ємом 1.1 л (60 к.с.), 1.4 л (75 к.с.), 1.6 л (88, 101, 118 к.с.) і дизельний, об'ємом 1.5 л (57 к.с.).

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Peugeot 306
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Crosstour 2015
Популярні новини