Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2020

16 червня 2020

Porsche Cayenne 2020 року поєднує у собі міць двигунів, шикарний інтер'єр і чудову керованість. Цей кросовер за своїми характеристиками нагадує спортивне авто, в якому змінили кузов. Але навіть такий іменитий автомобіль німецької автомобілебудівної компанії Porsche не позбавлений недоліків.

Нове в 2020 році

Кому варто купити?

Дивіться також каталоги:

Купити Porsche Cayenne варто тим водіям, які готові переплачувати за статусну розкіш і комфорт під час їзди. Однак необхідно врахувати, що ціна нового Cayenne занадто висока навіть для даного класу. Ви можете розглянути для покупки дешевші варіанти з подібними характеристиками, наприклад Audi Q8 або Mercedes-Benz GLE.

Нове або б/в авто?

У 2020 році Porsche Cayenne представили в кузові купе. В іншому автомобіль практично повністю ідентичний моделі 2019 р.в.

Ви можете істотно заощадити і придбати вживане авто, причому вам варто розглядати також Cayenne попереднього покоління, що випускався в 2011-2018 роках. Однак врахуйте, що обравши модель старше 2019 року випуску, ви пропустите повний редизайн кузова.

Porsche Cayenne або Audi Q8?

Audi Q8 побудований на тій же платформі, що і Cayenne, але ці позашляховики істотно відрізняються між собою. Cayenne перевершує Q8 по продуктивності і керованості: Audi доступний з одним двигуном, а Porsche - з трьома на вибір. Однак Q8 має місткий багажник і підтримку сервісу Android Auto, чим не може похвалитися Porsche. Якщо ви віддаєте перевагу динаміці водіння і технічним характеристикам авто - вибирайте Cayenne, а якщо комфорту під час їзди - Q8.

Porsche Cayenne або Mercedes-Benz GLE?

Mercedes-Benz GLE оснащений передовими системами і функціями, а також відрізняється від багатьох конкурентів стильним салоном. Cayenne має зіставні технічні характеристики і в цілому багато в чому схожий на GLE, але його вартість істотно перевищує середню ціну для цього класу. Mercedes не такий спортивний, як Porsche, але він поєднує у собі комфортну їзду і хорошу керованість. Двигуни Cayenne не мають конкурентів, але якщо продуктивність не є основним критерієм при виборі автомобіля, віддайте перевагу GLE замість Cayenne.

Технічні характеристики

Porsche Cayenne можна обладнати одним із 3 моторів на вибір: 3,0-літровим V6 із турбонаддувом потужністю 335 кінських сил, 2,9-літровим V6 із подвійним турбонаддувом і віддачею 434 л.с. і 541-сильним 4.0-літровим твін-турбо V8. Всі двигуни йдуть у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Представлені силові агрегати роблять Porsche Cayenne одним із найшвидших позашляховиків у своєму класі.

Витрата палива Porsche Cayenne знаходиться на середньому рівні як для розкішних середньорозмірних кросоверів: 12.4 л на 100 км в місті і 10.2 л на шосе.

Правильно обладнаний Cayenne може буксувати до 3 495 кг. Ці показники вражають і можуть зрівнятися з можливостями представників класу компактних пікапів.

Під час їзди за кермом Cayenne ви відчуєте себе пілотом спорткара. Ця модель має легке рульове управління і прекрасну маневреність. Стандартний повний привід допомагає забезпечити максимальний комфорт під час їзди по бездоріжжю.

Відео тест-драйв Porsche Cayenne 2020 року

Салон

Porsche Cayenne вміщує п'ять чоловік. Нова модель у кузові купе розрахована на трьох пасажирів, але додаткове сидіння другого ряду є безкоштовним.

Існує безліч варіантів внутрішньої обробки салону Porsche Cayenne. Ви можете вибрати елементи з натурального дерева, металу, карбону і замші. Шкіряні сидіння входять у пакет стандартного оснащення моделі.

Зворотний бік інтер'єру Cayenne - це вантажний простір. Об’єм його багажника становить 767 л - це один із найменших вантажних відсіків серед розкішних позашляховиків середнього розміру.

Cayenne Coupe має ще менше простору - всього 623 л через похилій лінії даху.

Porsche Cayenne оснащений інформаційно-розважальною системою Communication Management із 12,3-дюймовим сенсорним екраном. Цей дисплей знаходиться праворуч від рульового колеса і має чітку і зрозумілу графіку.

У стандартну комплектацію входить підтримка сервісу Apple CarPlay, а також супутникове радіо, навігація, чотири порти USB і стереосистема з 10 динаміками. Також доступні стереосистема Bose з 14 динаміками, система об'ємного звуку Burmester з 21 динаміком, панорамний дах, чотирьохзонний автоматичний клімат-контроль і дисплей інформаційно-розважальної системи для пасажирів на задніх сидіннях.

Безпека

Porsche Cayenne поставляється з передніми і задніми парктроніками, камерою заднього виду і датчиками дощу. Додаткові функції допомоги водієві включають адаптивні фари, систему контролю сліпих зон, систему паркувальних камер з об'ємним оглядом, проекційний дисплей, попередження про виїзд зі смуги руху, допомогу в утриманні смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, систему нічного бачення, попередження при лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування і адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага

Довжина Porsche Cayenne становить 4.87 м. Його споряджена маса коливається від 2078 до 2295 кг.

Можливі комплектації

Porsche Cayenne поставляється в трьох основних комплектаціях: у базовій, S і Turbo. Кожна із версій відрізняється мотором. Цей позашляховик також доступний у кузові купе з похилим дахом і меншим вантажним простором. Всі моделі поставляються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і стандартним повним приводом.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2020
Популярні новини