Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2020

16 червня 2020

Новий Mercedes-Benz C-Class 2020 року готовий похизуватися розкішним дизайном інтер'єру, комфортним салоном, лінійкою продуктивних моторів і довгим списком стандартних систем безпеки. Крім того, цей автомобіль доступний у трьох типах кузова: седан, купе і кабріолет.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2020

Нове в 2020 році

  • Додали систему моніторингу сліпих зон в стандартну комплектацію

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz C-Class варто купити водіям, які не хочуть вибирати між комфортом, технічними характеристиками і стилем, а звикли отримувати все і відразу. Цей автомобіль практично позбавлений недоліків, однак такі конкуренти, як Audi A4 і BMW 3 Series, у деяких моментах перевершують C-Class.

Нове або б/в авто?

У 2020 році в список стандартних функцій безпеки Mercedes-Benz C-Class додали моніторинг сліпих зон, а 7-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи базової моделі в кузові седан замінили на 10,25-дюймовий дисплей.

Підтримка сервісів Android Auto і Apple CarPlay з'явилася в комплекті стандартного оснащення C-Class в 2019 році, а камера заднього виду для варіацій у кузові купе - тільки в 2018-му.

Якщо ви збираєтеся купити стару модель, зверніть увагу, що деякі типи кузова не доступні для авто минулих років.

Mercedes-Benz C-Class або BMW 3 Series?

BMW 3 Series і Mercedes-Benz C-Class мають розкішний інтер'єр і потужні мотори. BMW 3 Series відрізняється від C-Class легким рульовим управлінням, що однозначно сподобається любителям швидкої та спортивної їзди. У свою чергу Mercedes-Benz C-Class створений, щоб забезпечити максимальний комфорт під час експлуатації. Основна перевага BMW полягає у просторому салоні і доступній ціні - покупка C-Class обійдеться вам на кілька тисяч доларів дорожче. Однозначний вибір між цими моделями зробити складно, тому вибирайте виходячи з особистих переваг.

Mercedes-Benz C-Class або Audi A4?

Audi A4 і Mercedes-Benz C-Class багато в чому схожі: мають стильний дизайн інтер'єру, зручний салон і аналогічний список функцій допомоги водієві і систем безпеки. Вибір між даними автомобілями зводиться хіба що до ціни: Audi коштує на кілька тисяч доларів дешевше, ніж C-Class.

Салон

Mercedes-Benz C-Class поставляється у трьох типах кузова: п'ятимісний седан, чотиримісний кабріолет або купе. Задні сидіння в купе і кабріолеті недостатньо просторі для дорослих пасажирів.

Дизайн інтер'єру Mercedes-Benz C-Class розкішний і мінімалістичний: вентиляційні отвори, аналоговий годинник на центральній панелі і деякі перемикачі виконані в стилі ретро. Цю атмосферу посилюють елементи з натурального дерева і алюмінію.

У стандартній комплектації сидіння виконані зі штучної шкіри преміум-якості, але доступна також оббивка з натуральної шкіри.

Об’єм багажника седана C-Class складає 340 л, а кабріолета і купе - 285 л і 225 л відповідно. Це середні показники для розкішних автомобілів у таких кузовах.

Кожен автомобіль поставляється з 10,25-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, підтримкою сервісів Android Auto і Apple CarPlay, точкою доступу Wi-Fi, Bluetooth, двома USB-портами, HD-радіо і стереосистемою з п'ятьма динаміками.

Додаткові функції включають супутникове радіо, стереосистему об'ємного звуку Burmester із 13 динаміками, навігацію, трьохзонний автоматичний клімат-контроль, 12,3-дюймову цифрову приладову панель і бездротову зарядку пристроїв.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz C-Class 2020 року

Технічні характеристики

Mercedes-Benz C-Class у базовій комплектації C300 оснащений 2,0-літровим турбованим чотирициліндровим двигуном потужністю 255 кінських сил і автоматичною коробкою передач із дев'ятьма швидкостями. Версії AMG обладнані продуктивнішими силовими агрегатами: AMG C43 поставляється з 385-сильним 3,0-літровим мотором V6 із подвійним турбонаддувом, а AMG C63 і AMG C63 S - 4,0-літровим турбованим V8 із віддачею 469 і 503 к.с. відповідно. Всі моделі AMG оснащені спортивною автоматичною коробкою передач із дев'ятьма швидкостями.

Витрата палива базового Mercedes-Benz C-Class у кузові седан становить 9.8 л на 100 км в місті і 6.7 л на шосе. Це середній показник для класу.

Mercedes-Benz C-Class C300 у кузові купе поставляється зі спортивною підвіскою, яка забезпечує покращену маневреність. Цей автомобіль має відмінну шумоізоляцію і м'яку підвіску, що забезпечує максимальний комфорт під час їзди.

Безпека

Автомобілі Mercedes-Benz C-Class у стандартній комплектації поставляються з системою запобігання зіткнень Mercedes Pre-Safe, попередженням при лобовому зіткненні, виявленням пішоходів, автоматичним екстреним гальмуванням, контролем сліпих зон, моніторингом стану водія і камерою заднього виду.

Додаткові функції допомоги водієві включають адаптивні фари, автоматичні фари дальнього світла, паркувальну камеру з об'ємним оглядом, систему автоматичної допомоги при парковці, передні і задні парктроніки, систему попередження про виїзд зі смуги руху і систему допомоги в утриманні смуги руху.

Розміри і вага

Довжина Mercedes-Benz C-Class складає 4.57 м. Його споряджена маса коливається від 1574 до 1640 кг.

Можливий комплектації

Mercedes-Benz C-Class 2020 року поставляється в чотирьох комплектаціях: C300, AMG C43, AMG C63 і AMG C63 S. Кожна модель доступна в одному з трьох типах кузова: седан, купе або кабріолет. Варіації відрізняються продуктивністю моторів, оформленням салону, а також технічним обладнанням і списком систем безпеки.

Базова версія C300 обладнана заднім приводом, але за додаткову плату автомобіль можна оснастити системою повного приводу. Модель AMG C43 поставляється зі стандартним повним приводом, а AMG C63 доступна тільки з приводом на задню вісь.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2020
Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2020