Огляд тест-драйву: Toyota Supra 2020

29 січня 2020

Спортивний Toyota Supra 2020 після повного редизайну став привабливою пропозицією. Автомобіль володіє потужним шестициліндровим турбодвигуном, швидким управлінням і добре налаштованою підвіскою. На звивистих дорогах купе не менш спритне, ніж на треку. Крім того, воно досить практичне. Салон вирізняється двома зручними сидіннями, легкою у використанні інформаційно-розважальною системою і містким багажником. Трохи зменшився рівень витрати пального. Що стосується недоліків новачка, то, перш за все, це обмежена бічна і задня видимість. До того ж, високим людям варто буде наловчитися сідати і виходити з настільки низького автомобіля. 

Нове у 2020 році

Кому варто купити? 

Дивіться також каталоги:

Протестувати новий Supra дійсно варто, особливо зважаючи на збалансовану стартову ціну. Перед нами справжній спортивний автомобіль з щедрим переліком стандартного оснащення і вишуканим салоном. Безпосередніми суперниками Toyota вважаються Porsche Cayman і Chevrolet Corvette. При бажанні отримати кабріолет варто поглянути в сторону BMW Z4. 

Нове чи б/у авто? 

Незважаючи на те, що ім’я Supra не нове, бренд довго не зважувався на представлення оновленої версії. Виробництво четвертого покоління Toyota Supra Turbo закінчилося на моделях 1998 року. Версії 2020 це перші представники п’ятого покоління. Якщо є бажання розглянути б/у модель, треба шукати класичний Supra Turbo.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Toyota Supra чи BMW Z4?

Можливо, Toyota GR Supra і розроблявся спільно з BMW і їх Z4, але це точно не ідентичні автомобілі. Сама очевидна різниця полягає у тому, що Z4 це кабріолет, а GR Supra – купе. Стартова ціна у автомобілів мало чим відрізняється, між тим, базова модель цього BMW отримала чотирьохциліндровий турбодвигун. При бажанні доповнити Z4 шестициліндровим двигуном треба буде доплатити. Дивним виглядає той факт, що навіть модель Z4 M40i не має того оснащення, що у базового Supra. Зрозуміло, що по співвідношенню ціна-оснащення Toyota обійшов BMW. 

Toyota Supra чи Porsche Cayman?

Сучасний Porsche Cayman має дуже високий рейтинг серед спортивних автомобілів. Він неодноразово відзначався за потужні двигуни, атлетичну манеру управління і відмінно налаштовану підвіску. Уваги такий гравець точно вартує, але, як не дивно, він не тішить активними системами безпеки і хорошими опціями, як це робить Supra. Якщо престижність автомобіля не настільки важлива, як перелік його оснащення, варто зупинитися на Toyota. 

Салон 

Салон Toyota GR Supra розрахований на двох людей. Високим людям спершу буде складно швидко потрапити у низько посаджений автомобіль. Між тим, опинившись всередині, розвернутися буде де. Хоча на велику кількість режимів налаштування сидінь розраховувати не варто, так само як і на хорошу бічну чи задню видимість. Ситуацію рятує доступний пакет «Driver Assist» з відповідними системами допомоги водію. Кріплень дитячого крісла LATCH не передбачено. Натомість інтер’єр Supra тішить винятковими оздоблювальними матеріалами і увагою до деталей, запозиченими у BMW. Ще однією спільною з BMW рисою стала технічна оснащеність. Усі нові Supra постачаються з інформаційно-розважальною системою iDrive. Замовивши покращену версію, можна розраховувати на збільшену діагональ сенсорного екрану, аудіо «JBL» та Apple CarPlay.  Об’єм багажного відділення становить 283 літри, що є хорошим показником для класу.

Відео тест-драйв Toyota Supra 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиний двигун Toyota Supra це 3.0-літровий шестициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом на 335 кінських сил і 495 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 8.2 л/100км у змішаному циклі. Що стосується динаміки, то це рідна стихія Supra. Автомобіль змусить посміхнутись автомобілістів. Купе вирізняється хорошим балансом ваги і продуманим рульовим управлінням з хорошим зворотнім зв’язок, плюс потужними гальмами. З переходом з режиму «Normal» на «Sport», відчувається помітна різниця у якості ходу, манері управління та звучанні вихлопу. Даний Toyota має подвійну натуру, що грає на його користь, з одного боку перед нами стовідсотковий спортивний автомобіль, придатний для їзди на треку, з другого транспортний засіб, який цілком згодиться для повсякденного використання.

Безпека 

Моделі 2020 мають три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Жодне з міжнародних агентств безпеки не тестувало Supra у краштестах, що є нормою для сегменту. У базу усіх автомобілів входять попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу та камера заднього виду. Як опції пропонуються проекційна приладова панель на вітровому склі, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух і сенсори паркування. 

Розміри 

У довжину купе має 426.7 см. Вага автомобіля становить 1.540 кг.

Можливі комплектації 

Новий GR Supra доступний у двох основних моделях: 3.0 і 3.0 Premium. В обмеженій кількості пропонується модель Toyota Supra Launch Edition. Комплекатція Supra 3.0 отримала спортивні сидіння з 14 режимами налаштування і обшивкою «Alcantara», неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання і двозонний автоматичний клімат-контроль. Інформаційно-розважальна система складається з 6.5-дюймового дисплею, 10 динаміків, USB порту, супутникового радіо і Bluetooth. Стандартними елементами безпеки стали попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу і камера заднього виду. Модель 3.0 Premium постачається з підігрівом сидінь, шкіряною обшивкою і проекційною приладовою панеллю на вітровому склі. Її інформаційно-розважальна система гарантує 8.8-дюймовий сенсорний екран, аудіо «JBL» на 12 динаміків, навігацію, Apple CarPlay і бездротову зарядку. Лімітовані моделі Launch Edition вирізняються графікою з підписом президента «Toyota Motor Corporation» Акіо Тойоди. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2020
Популярні новини