Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2020

28 січня 2020

Якщо відповідати на запитання, чи хорошим автомобілем є Hyundai Veloster, то відповідь буде ствердною. Цей представник Hyundai вважається одним з найкращих компактних автомобілів, подякувати за це треба точному рульовому управлінню і приємній динаміці ходу. Всередині на покупця очікують вдосталь вантажного простору і комфортні передні сидіння. Недоліками Veloster стали не надто хороший показник економії пального і обмежений простір задніх сидінь.

Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2020

Нове у 2020 році 

  • Моделі Turbo Ultimate більше не доступна механічна коробка передач

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Veloster має непогану позицію у класі, підтримувати яку допомагає збалансована стартова ціна. Між тим, поглянути в сторону суперників все одно варто. Нинішні Honda Civic і Volkswagen GTI є одними з самих атлетичних транспортних засобів сегменту, до того ж, пропонують більш вишукані салони.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Veloster це представники покоління, яке дебютувало у 2019 модельному році. Внаслідок редизайну автомобіль отримав потужніший базовий двигун, додаткові літри багажника і бажані функції допомоги водію типу попередження про можливе зіткнення і контролю стану водія. Єдиною вартою згадки зміною на 2020 стала недоступність механічної коробки моделі Turbo Ultimate. Якщо ви хотіли б мати можливість протестувати механічну трансмісію і зекономити, є сенс залишитися з версіями 2019 або навіть пошукати б/у моделі. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Hyundai Veloster чи Honda Civic?

Нинішній Honda Civic може стати вдалим варіантом. В той час як Veloster приваблює 275 кінськими силами моделі Veloster N, Civic гарантує 306 конячок з моделлю Type R. Творіння Honda тішать продуманим і спортивним рульовим управлінням. На додачу автомобіль має один з найкращих рівнів економії пального у класі. Плюс Civic доступний у кузові седан, купе і хетчбек. Всередині Civic на покупця чекають більш якісні матеріали. Представник Hyundai має більш збалансовану стартову ціну і гарантує Apple CarPlay і Android Auto, які опціями для Honda. Між тим, у Civic більший перелік функцій і систем допомоги водію. 

Hyundai Veloster чи Volkswagen GTI?

Якщо ціна не є проблемою, кращим варіантом стане Volkswagen GTI. Базовий двигун Volkswagen гарантує 228 кінських сил, що помітно більше, ніж у Veloster. Крім того, GTI доставляє більше задоволення від їзди з стандартною спортивно налаштованою підвіскою. Манера ходу дещо жорстка на нерівних поверхнях, але GTI отримав вишуканий і просторий салон, у якому приємно знаходитися за будь-яких умов. Якщо брати в цілому, то GTI це чудовий компактний автомобіль. 

Салон 

Салон Hyundai Veloster розрахований на чотирьох людей. Це творіння Hyundai отримало унікальну конфігурацію з парою дверей зі сторони пасажира і одними дверима зі сторони водія. Зрозуміло, що потрапити на задні сидіння легше зі сторони пасажира. Передні сидіння, між тим, гарантують вдосталь особистого простору і високий рівень комфорту. На жаль, цього не можна сказати про другий ряд. Як би там не було, але позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Якість оздоблювальних матеріалів посередня, особливо, якщо порівнювати з тим, що пропонують конкуренти. Неприємний пластик зовсім не вражає. Об’єм багажного відділення становить 538 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1246 літрів зі складеними сидіннями, що є дуже хорошим показником. Інформаційно-розважальна система автомобіля складається з 7.0-дюймового сенсорного екрану, 6 динаміків аудіо, двох USB портів, Bluetooth, Android Auto, і Apple CarPlay. Бонусом стане легкість використання і логічність. Доступними елементами стали 8.0-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема «Infinity» з 8 динаміками, супутникове радіо, навігація і бездротова зарядка. 

Відео тест-драйв Hyundai Veloster 2020 року

Технічні характеристики 

Базовий двигун Hyundai Veloster 2020 це 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 147 кінських сил і 179 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід виключно на передні колеса. Витрачає хетчбек з ними 9.4 л/100км у місті та 7.1 л/100км за його межами. Як опція пропонується шестиступінчаста автоматична коробка передач. Моделі вищої комплектації отримали 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 204 кінських сили і 265 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою. Витрата пального перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському і 8.1 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується семиступінчаста автоматична трансмісія. Витрата сягає рівня 9.0, 7.0 і 8.1 л/100км відповідно. Самою потужною моделлю є Veloster N, під капотом якої приховано 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун у версіях на 250 і 275 кінських сил. У першому випадку з механічною коробкою у парі хетчбек розженеться за 6.4 секунд, витрачаючи 10.3 л/100км у місті, 8.2 л/100 км за його межами і 9.3 л/100км у середньому. З семиступінчастою автоматичною коробкою показники витрати майже не зміняться. З версією двигуна на 275 кінських сил Veloster знадобиться 6.1 секунд для розгону до сотні, витрачатиме він 10.5 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському і 9.5 л/100км у змішаному циклах з механічною коробкою. З коробкою автомат показник витрати навіть трохи знизиться у заміському і змішаному циклах. Сучасний Hyundai є одним з самих азартних представників класу. Він отримав майже спортивну систему підвіски, яка допомагає йому залишатися впевненим і стабільним у поворотах. Варто також відмітити збалансоване рульове управління і плавність ходу. Якщо брати в цілому, то технічні характеристики Hyundai Veloster потішать багатьох водіїв. 

Безпека 

Хетчбек отримав тривалішу, ніж у більшості конкурентів гарантію. Лімітована гарантія покриває п’ять років або 96.560 км пробігу, гарантія на силовий агрегат триває десять років або 160.934 км пробігу. Моделі Veloster завжди мали хороші рейтинги надійності, хоча версії останнього покоління поки не були протестовані «Національним управління безпекою руху на трасах» США або іншими світовими організаціями. У базу автомобіля потрапили камера заднього виду, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, дзеркала сліпих зон, система допомоги руху по смузі і контроль стану водія. Доступними стали функція виявлення пішоходів, попередження про перехресний рух позаду, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль і проекційна приладова панель на вітровому склі.

Розміри 

У довжину Veloster має 396 см з вагою від 1.225 до 1.410 кг.

Можливі комплектації 

Хетчбек Hyundai Veloster доступний у п’яти комплектаціях: 2.0, 2.0 Premium, Turbo R-Spec, і Turbo Ultimate. Окремо представлена високопродуктивна модель Veloster N. Базова модель 2.0 постачається з тканинною обшивкою, електроприводом водійського сидіння, 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, 6 динаміками аудіо, Android Auto, Apple CarPlay і двома USB портами. Про безпеку дбають камера заднього виду, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, дзеркала сліпих зон, система допомоги руху по смузі і контроль стану водія. В якості опції пропонується шестиступінчаста автоматична коробка передач. Модель 2.0 Premium до переліку оснащення попередньої комплектації додає 8.0-дюймовий сенсорний екран, аудіосистему «Infinity» з 8 динаміками, супутникове радіо, бездротову зарядку, автоматичний клімат-контроль, тканинну і штучну шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Модель R-Spec гарантує 1.6-літровий турбодвигун, більшість елементів базової моделі, аудіосистему «Infinity», супутникове радіо та 8.0-дюймовий сенсорний екран. Цій моделі недоступна автоматична коробка передач. Модель Turbo вирізняється за рахунок наявності 1.6-літрового турбодвигуна і семиступінчастої автоматичної коробки передач, інші елементи оснащення у неї такі самі, як у 2.0 Premium. У базу моделі Turbo Ultimate увійшли семиступінчаста автоматична коробка передач, HD радіо, навігація, справжня шкіряна обшивка, проекційна приладова панель на вітровому склі і функція виявлення пішоходів. Стандартним оснащенням високопродуктивної моделі Veloster N стали 2.0-літровий турбодвигун на 250 кінських сил, шестиступінчаста механічна коробка передач, передні спортивні сидіння, продуктивні шини, спортивно налаштована підвіска та унікальна стилізація екстер’єру. Пакет «Performance» урізноманітнить її комплектацію за рахунок турбодвигуна у версії на 275 кінських сил і диференціалу з обмеженим проковзуванням.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020
Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Supra 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Supra 2020