Огляд тест-драйву: Volvo 740

9 грудня 2016

Вперше на ринку автомобіль Volvo 740 був представлений у 1985 році і перебував на ньому аж до 1993. Модель 740 вважається альтернативою моделі 240, але з більш аеродинамічною стилізацією та комфортнішою їздою. З самого початку даний автомобіль проектувався як чотиридверний седан. У 1988 році компанія Volvo представила п’ятидверний універсал, який вдало доповнив серію. У процесі свого існування автомобіль проходив декілька стадій переоснащення. Для Volvo 740, які сходили з конвеєра, водії могли обирати як чотириступінчасту автоматичну, так і механічну коробки передач. А у 1988 році обидві ці коробки були замінені на п’ятиступінчасту механічну та нову чотириступінчасту автоматичну. Саме автоматичній надавали перевагу покупці. Протягом восьмирічного випуску, двигуни Volvo 740 змінювали один одного і на ринку з’являлись їх аналоги з турбонаддувом. Незважаючи на те, що даний автомобіль вже більше 20 років не випускається, його все ще можна знайти на вторинних ринках у дуже пристойному стані. Компанія Volvo завжди мала конкурентів серед таких брендів, як BMW і Mercedes-Benz. Вирізнятись і компанії, і її автомобілям завжди допомагали привабливі стартові ціни при майже ідентичному, зі своїми суперниками, оснащенні.

Враження від їзди

Автомобілі від Volvo, особливо тих років, славились своєю міцністю і 740 не став винятком. Водіям даного автомобіля пощастило ще і в тому, що Volvo 740 мав дуже хорошу корозійну стійкість, оскільки з 1987 року всі моделі були гальванізованими. Традиційна підвіска зі стійками Macpherson забезпечувала екстра стійкість. Стабільності ходу сприяло і заднє розташування осей та листової ресори. Загалом, усі технічні рішення сприяли плавній та тихій їзді. Гідропідсилювач керма моделей GLE та моделей GL з 1990 року завжди допомагав водієві контролювати автомобіль, оскільки його вага була чималою. Слід брати до уваги і великі габарити Volvo 740, які стають особливо помітними при набиранні швидкості на відкритих шосе. Проблемою, з якою стикались водії, був знос гальм.    

Детально про автомобіль Volvo 740

Базова комплектація

Базові моделі GL були оснащені: радіо та касетним програвачем, обігрівачем, тканинною обшивкою салону та вікнами з механічним оперуванням. Моделі GLE, які можна було знайти у 80-х та 90-х, до усього переліченого додавали: шкіряну обшивку, вікна з електроприводом, гідропідсилювач керма, систему кондиціонування повітря, антиблокувальні  гальма та литі диски коліс. Нажаль, подушок безпеки Ви у цьому автомобілі не знайдете, оскільки Volvo 740 був розроблений ще до того, як наявність подушок стала обов’язковою. Але не зважаючи на відсутність подушок, автомобіль Volvo 740 був і залишається безпечним транспортним засобом з антиблокувальною гальмівною системою та натяжителями ременів безпеки, які допомагали зменшувати шкоду від самих же ременів під час зіткнення.   

Під капотом

Дивіться також каталоги:

На момент свого представлення, автомобіль Volvo 740 оснащався двома двигунами на 2.3 літра з розподільчим валом. Перший з них комплектував моделі GL та мав 83 кіловат вихідної потужності. Граничною швидкістю даного двигуна вважались 175 км/год, а до відмітки у 96.5 км/год він розганяв автомобіль за 9 секунд. Двигун моделей GLE був більш потужним та демонстрував 96 кіловат. Максимальною його швидкістю були 179 км/год, а відмітки у 96.5 км/год він досягав за 8.6 секунд. Витрата палива базової моделі GL була 9 л/100км. Середній показник витрати палива автомобілів 740 складав 7.63 л/100км.

Для даного автомобіля було передбачено наявність і дизельних двигунів. Базовий D24 мав високий ступінь стиснення та був продуктивним силовим агрегатом. Існують і його версії D24T чи D24Tic, які, в принципі, майже нічим не відрізняються. Керувати Volvo 740 з дизельним двигуном завжди було дуже приємно. Найбільш надійними вважались дизельні двигуни без турбонаддуву, але, нажаль, вони були і самими повільними. Натомість двигуни  з турбонаддавом були потужнішими, але галасливішими.

Від початку випуску було передбачено наявність чотириступінчастої автоматичної або механічної коробки передач. Але вже у 1988 році обидві ці коробки були замінені на п’ятиступінчасту механічну та нову чотириступінчасту автоматичну. Саме автоматичній надавали перевагу покупці.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2016
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2016
Популярні новини