Оголошення про продаж Пожежна машина в Україні

Спецтехніка в Україні

Пожежна машина в Україні

Дивіться також:

В умовах, коли кожна хвилина вагома, а на прийняття рішення є не більше декількох секунд, важливо щоб можна було покластися на щось надійне. Особливо актуально це при гасінні вогню. Пожежний автомобіль є технікою спеціального призначення і розрахований на гасіння і порятунок. Він оснащений необхідними пристроями і знаряддями. Зовні він доповнений розпізнавальними знаками та елементами візуального/звукового сприйняття. Червоний і білий основні кольори. Також на зовнішній стороні кузова вказуються тип, місто і номер частини. Вартість пожежної машини не низька, тому, як правило, купується вона для підрозділів МНС на тривалий період.

Бригада

Сьогодні парк пожежної частини включає кілька видів оснащення. Якщо пощастить, то можна зустріти екземпляри спеціального призначення. Що стосується першорядної техніки, то вона ділиться на автомобілі загального та цільового застосування. Найчастіше на виклики виїжджають машини загального призначення. Вони служать для доставки особового складу, гасіння та проведення рятувальних дій. Як в окрему категорію, сюди входять: цистерна (насос, ємність, елементи подачі), одиниці з насосом і рукавом, автомобілі першої допомоги (насосна установка, ємність, обладнання доставки команди і проведення гасіння вогню), з насосом підвищеного тиску і пожежно-рятувальні моделі, що володіють розширеним переліком обладнання. Цільові машини бувають порошковими, пінними, комбінованими, газовими та газо-водяними. Також виділяють техніку, що займається займанням виключно на території аеродромів. Крім цього, спектр розширюють насосні станції і підйомники. Назва «автомобілі, спеціального призначення» говорить сама за себе. Ці допоміжні одиниці, зосереджені на підйомі, демонтажі, освітленні, відводі диму та інших функціях. Виробники пожежних машин «ЗІЛ», «КамАЗ», «МАЗ», «ГАЗ», «Урал» і «Volvo» вдосконалюють свої творіння і збільшують їх кількість.

Плюси і мінуси

Розглядати переваги і недоліки, з урахуванням такої кількості видів і підвидів, було б не зовсім коректно. Тим не менш, є загальні аспекти, на які треба звернути увагу. Наприклад, як це зазначалося вище, машини коштують багато - що робить їх недоступними для вільного придбання. Крім цього, більшість одиниць, особливо старого зразка, мають значні габарити, що ускладнює прохідність. Ну і не можна заперечувати той факт, що для управління потрібні спеціальні навички. З позитивного, хотілося б відзначити, що нові пожежні машини перевершують своїх попередниць в технічному оснащенні, потужності, витривалості, якості матеріалів та інших аспектах.