3 міфи про ремені безпеки, в які ви досі вірите

22 квітня 2022

“Пристібайте ремені безпеки” - ми чуємо це постійно. Але все одно залишаються люди, які нехтують простим правилом. І навіть знаходять аргументи для свого виправдання, які є нічим іншим, як міфами. Отже, в що помилково вірять водії та пасажири?

1. На низькій швидкості можна не пристібати ремінь безпеки

Найпоширеніші міфи про ремені безпеки в машині

Сила удару в аварії на швидкості 65 км/год дорівнює падінню з 6-го поверху. В обох випадках шанси вижити - невисокі. Навіть якщо їхати зі швидкістю 30 км/год, ризик вилетіти через лобове скло не зменшується. На додачу, спрацюють подушки безпеки, котрі без ременів підвищують ступінь травмування. Саме про це йдеться в наступному міфі.

2. Наявність аербегів дозволяє не використовувати ремені безпеки

Подушка безпеки в автомобілі

Подушки безпеки розкриваються зі швидкістю 200-300 км/год (залежно від марки та моделі авто). Тепер уявіть, що зустріч аербегу летить непристебнутий водій. Це травми і загибель незалежно від масштабів дорожньої аварії. Саме пристебнутий ремінь втримує тіло людини на місці та дозволяє подушці безпечно виконати свою функцію. Висновок простий: аербег врятує життя лише за умови правильного використання ременя.

3. На задніх сидіннях можна не пристібатись

Чому треба пристібати ремені безпеки на задніх сидіннях

Якщо ремінь безпеки є, ним треба користуватись. Це аксіома. Ігнорування пасажирами на задніх сидіннях простого заходу безпеки несе смертельну загрозу як їм, так і іншим, навіть пристібнутим, людям в салоні. По-перше, це гарантує отримання травм від ударів елементами салону. По-друге, незафіксований в момент аварії пасажир, вилітає зі свого місця та власною вагою може вбити інших. 

Наостанок - статистичний факт. 70% потерпілих в дорожніх аваріях вижили завдяки пристебнутим ременям. Подбайте про свою безпеку наступного разу, коли сядете в авто.

Попередня стаття Машини з АКПП до 7 000$: що є на AutoMoto.ua
Машини з АКПП до 7 000$: що є на AutoMoto.ua
6 універсалів за 6 000$: шукаємо авто на AutoMoto.ua
Наступна стаття 6 універсалів за 6 000$: шукаємо авто на AutoMoto.ua

Популярні новини