4 міфи про автолюбителів, в які вірить більшість людей

20 січня 2023

Пішоходи вважають автолюбителів окремою кастою. І навіть ті, хто сам керує автомобілем, впевнені, що є особлива категорія водіїв - фанатів авто. Всі вони мають рацію в одному: автолюбителі справді є. Але про людей, які не можуть жити без машини, існує занадто багато фейків і міфів.

Чому справжні автомобілісти не вибрают спорткари

1. Автолюбителі божеволіють від дорогих спорткарів

Надшвидкі та дорогі спортивні автомобілі справді привертають увагу. Проте всі вони є моделями, які “звичайний” водій не може собі дозволити.

Так, всі в захваті від суперкарів Ferrari, Lamborghini та McLaren, задивляються на них в інтернеті та обертаються вслід, якщо побачать на вулиці свого міста. Але за кермом такого авто, швидше за все, знаходиться людина, яка надто зайнята своїми справами та собою. І не готова приділяти машині надто багато уваги.

Автолюбителі часто вибирають доступні машини з певною історією. Це вживані BMW, Toyota або Mazda, які, на думку більшості людей, не варті великих грошей.

2. Автолюбителі їздять виключно на "заряджених" версіях авто

Ще одна абсолютна неправда, що асоціюється з поняттям "автолюбитель". Людина, яка любить водити автомобіль, може керувати Volkswagen Golf або Toyota Prius. І отримує задоволення від часу за кермом та насолоджується обслуговуванням авто.

Чому справжні автомобілісти не беруть участь в вуличних гонках

3. Автолюбитель = стритрейсер

Ні і ще раз ні. Вуличні гонки та нескінченний тюнінг авто – це останнє, ніж займаються справжні автолюбителі.Сенс тюнінгу полягає в тому, щоб покращити машину або виділитися якось на вулиці. І в цьому немає нічого поганого. Проблема виникає в той момент, коли любов до машини перетворюється на нав'язливу ідею та комплекси. У цей момент народжується новий стритрейсер.

4. Автолюбителі постійно порушують ПДР

Те, що автолюбителі порушують правила дорожнього руху, ведуть агресивно і постійно влаштовують аварійні ситуації - ще один міф, який нарешті треба зруйнувати. Фанати водіння уникають ям, повільно перетинають “лежачих поліцейських” і обережно паркують машину в межах позначених габаритів місця для паркування. Чому?
Справжні автолюбителі люблять свої машини. Тому такі водії практично непомітні у дорожньому русі, оскільки підходять до процесу водіння з повагою.

Автолюбителями стають з часом та незалежно від усіх міфів та стереотипів. Але кожен із них - чудовий водій. Ось 5 корисних звичок людей, які є справжніми майстрами за кермом.

Попередня стаття Побачити лише на фото: 10 найрідкісніших авто у світі
Побачити лише на фото: 10 найрідкісніших авто у світі
Димлять вентиляційні отвори авто: 5 причин
Наступна стаття Димлять вентиляційні отвори авто: 5 причин

Популярні новини