7 нехитрих способів заощадити на пальному

30 січня 2024

Життя в місті сповнене можливостей. Але воно вимагає багато руху та передбачає значні про транспортні витрати. Тож, зменшення витрати пального під час поїздок містом — актуальна тема для всіх автомобілістів. Розглянемо 7 порад, які допоможуть ефективно зменшити витрати пального під час міських поїздок.

1. Діліть витрати з попутниками

Працюєте з мешканцями першого під'їзду в сусідньому офісі? Ваші діти ходять в дитсадок з дітьми знайомих з дому навпроти? Це чудова можливість розділяти поїздки з іншими водіям та зменшити витрати на пальне на 50%. Домовтесь підвозити знайомих або їздити разом з ними, возити дітей до школи/садочка на одному автомобілі. За кілька місяців ви відчуєте економію. 

2. Використовуйте інтелектуальне водіння

Використання інтелектуальних технологій, тобто спеціальних систем GPS та додатків для планування маршрутів, може зменшити витрати пального на 20%. Такі сервіси дозволяють знайти оптимальні маршрути для зменшення витрат як бензину, так і часу. Зауважте, що найкоротший шлях не завжди є найекономнішим. Використовуйте маршрут із найменшою кількістю світлофорів та заторів.

3. Довіряйте системі автоматичного паркування

Системи автоматичного паркування можуть допомогти уникнути зайвого руху та зменшити витрати пального до 10%. Якщо ваш автомобіль обладнаний таким помічником, довіряйте йому процес паркування, оскільки менше часу витрачається на пошуки місця.

4. Використовуйте адаптивний круїз-контроль

Адаптивний круїз-контроль, який пристосовує швидкість до руху транспорту попереду, може зменшити витрати пального на 10%. Якщо в вашому авто немає такої опції, варто подбати про її наявність в комплектації своєї наступної машини. 

5. Вибирайте економний автомобіль

Якщо значна частина ваших поїздок здійснюється в межах міста, варто вибирати автомобіль з урахуванням цього фактору. Обов'язково звертайте увагу на витрату пального саме в місті, а також подумайте про альтернативні варіанти ДВС. Вибір електричного або гібридного автомобіля може зменшити витрати на пальне до 70%.

6. Ефективно використовуйте кондиціонер

Кондиціонер може збільшити споживання пального аж на 15%. “Апетит” залежить від темпу руху. На низьких швидкостях кондиціонер споживає більше пального, ніж на високих. Відкривайте вікна, коли ви їдете містом, і використовуйте систему проточної вентиляції з піднятими вікнами на шосе. Якщо ви використовуєте кондиціонер, вмикайте функцію рециркуляції. І не забувайте обслуговувати систему обігріву та кондиціонування. Ефективних системи потребують менше енергії. 

7. Подбайте про шини

Неправильний тиск в шинах збільшує витрату пального до 5% та скорочує термін їх експлуатації. Тож рекомендація перевіряти тиск в колесах раз на місяць цілком раціональна. 

Ще один пункт, який стосується покришок - вибір сучасних шин з низьким коефіцієнтом тертя. Така гума дозволяє зменшити витрати пального на 5%.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам ефективно зменшити витрати на експлуатацію автомобіля в місті.

Попередня стаття Гібриди з найбільшим запасом ходу: шукаємо на AUTOMOTO.UA
Гібриди з найбільшим запасом ходу: шукаємо на AUTOMOTO.UA
Міф про зарядку: як насправді швидко можна заряджати електромобіль?
Наступна стаття Міф про зарядку: як насправді швидко можна заряджати електромобіль?

Популярні новини