9 автомобілів з найекономічнішою витратою бензину

7 лютого 2020

Міським жителям просто необхідний недорогий в обслуговуванні автомобіль із невеликою витратою палива і компактним кузовом. Незважаючи на високий попит на електрокари, в світі все ще залишається багато поціновувачів машин із двигуном внутрішнього згоряння. Для них ми і склали рейтинг із 9 бензинових авто з найменшою витратою палива.

На дев'ятому місці опинився популярний хетчбек Dacia Sandero. Цей автомобіль обладнаний мотором TCe об'ємом 0,9 літра. Його витрата складає всього 4,45 л на 100 км.

Dacia Sandero хетчбек фото На восьмому місці - Seat Leon попереднього покоління. Дана модель має двигун об'ємом 1 літр і витрачає 4,43 л бензину на 100 км.
Сьому і шосту позицію ділять Kia Picanto і Volkswagen Up. Їх силові агрегати мають обсяг 1 л, а витрата становить 4,41 л і 4,38 л на 100 км відповідно.
П'яте місце - Seat Ibiza. Це авто теж обладнано літровим двигуном TSI. Модель відрізняється від конкурентів наявністю турбіни, тому потужність мотора становить 95 кінських сил. Витрата бензину Seat Ibiza не може не радувати - 4,35 л на 100 км.

Seat Ibiza фотоНа четвертій позиції опинився Suzuki Baleno. Мотор має об'єм 1 літр, а споживає всього 4,26 літра!
У трійці виявилася Skoda Citigo - модель, яка має аналогічну витрату, як Suzuki Baleno, і теж обладнана літровим силовим агрегатом. На жаль, виробник замінив цю модель на електрокар, тому придбати Skoda Citigo вдасться тільки на вторинному ринку.
Suzuki Celerio має літровий двигун і витрату 4,07 л на 100 км шляху, тому займає друге місце в рейтингу.
Почесне перше місце дісталося Suzuki Ignis. Модель має мотор SHVS об'ємом 1,2-літра. До того ж ця модель - м'який гібрид, що дозволяє витрачати всього 3,95 л на 100 км.

Skoda Citigo з ДВС фото

Попередня стаття Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя
Наступна стаття Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя

Популярні новини