Бустери: безпека або дешевий спосіб уникнути штрафів?

13 січня 2020

В Україні за перевезення дітей без автокрісла передбачений штраф - 510 гривень. З недавніх пір спостерігається особливий ажіотаж і магазини підняли ціни на товари з категорії автокрісел. Одним із найбільш доступних варіантів є бустер - спрощений варіант дитячих автомобільних крісел, які створені, щоб забезпечити дитині безпеку під час руху транспортного засобу. На вигляд схоже на сидіння без спинки, яке прикріплюється за допомогою штатних ременів безпеки. Відомо, що зараз автолюбителі масово скуповують ці пристрої для перевезення маленьких пасажирів. Але залишається багато питань щодо необхідності і безпечності бустерів.

Інтернет-користувачі вважають, що ці аналоги автокрісел не забезпечують належний рівень захисту дитини у випадку ДТП, але зате рятують від необхідності платити штраф. Деякі батьки впевнені, що цей вид автомобільних крісел - не більше, ніж маркетинговий хід. Проллємо світло на цю проблему.

Бустер


Бустери значно дешевші автокрісел, чим і пояснюється їх популярність. Але насправді цей вид присторїв створений для дітей, чий зріст не підходить для стандартних дитячих крісел, але які ще не доросли до того, щоб сидіти самостійно. Приблизно розраховані на вік від 3-12 років. Тобто бустери дійсно покликані врятувати життя дитини у випадку аварії. І зробити такий пристрій для перевезення дитини самостійно не вийде.

Фахівці і поліцейські відповіли на всі питання про бустери. Батьки прекрасно розуміють, щоб зробити поїздку максимально безпечною, дитина повинна бути пристебнута. На ринку є величезна кількість автомобільних крісел і бустерів різних розмірів і кольорів. Дорослі повинні самостійно вирішити, що краще за все підійде їх дитині за віком і зростом. Їх основне призначення - піднімати маленького пасажира на такий рівень, щоб ремінь не перетискав його шию. Для старших дітей краще підійде бустер. З деяких автокрісел знімається спинка, щоб з часом, коли дитина виросте, можна було трансформувати їх у спеціальну "підставку".

Тобто бустери дійсно необхідні! Але варто врахувати, що це не заміна дитячого автомобільного крісла, а просто спеціальний вид для більш дорослих пасажирів.

 
Подивіться відео, в якому детально розповідають, як встановити бустер:
 
Теги:
ПДД
Попередня стаття У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
З каністрою на заправці: нові правила 2020 року
Наступна стаття З каністрою на заправці: нові правила 2020 року

Популярні новини