Що обов'язково необхідно зробити після покупки б/у авто

24 січня 2020

Що робити перед покупкою автомобіля, всі знають. Необхідно дуже уважно перевірити машину по базах, провести повну діагностику, обстеживши всі деталі та комплектуючі. Також після покупки машини новоспеченим господарям слід виконати перелік дій, про які часто вони забувають.

Якщо ви придбали машину в автосалоні, то можна зі спокійною душею відразу сідати за кермо і починати намотувати свій кілометраж щасливих моментів. Але якщо авто було вже в користуванні, то доведеться ще трохи попотіти, поки ви приведете його до ладу.

Заміна рідин і фільтрів

Рекомендуємо змінити всі технічні рідини і фільтри. Є, правда, винятки. Наприклад, можна залишити повітряний фільтр салону, якщо візуальний огляд покаже, що він в хорошому стані.

Також по запаху і кольору визначаємо стан масла в КПП, якщо ви бачите, що воно потемніло і має запах горілого, то не поспішайте його міняти повністю. Фахівці рекомендують робити часткову заміну через певні проміжки часу, щоб не погіршити стан коробки передач. З кожним разом новий долив буде витісняти густу рідину і продукти зносу, що паралельно поліпшить "зачіп" між фрікціонами і свіжим маслом.

В обов'язковому порядку міняємо масло в моторі, охолоджуючу рідину, паливний фільтр. Перевірте вентиляційну систему картерних газів. Якщо виявите її поганий стан, то проведіть заміну сальників.

Заміна охолоджуючої рідини в автомобілі після покупки

Робота з дефектами кузова

Сколи, вм'ятини, подряпини, пошкодження - від цього краще відразу позбутися, щоб уникнути більш дорогого ремонту, особливо, якщо покупка відбулася взимку. Навесні може з'явиться корозія, більш глибокі подряпини, для усунення яких знадобиться більше ресурсів.

 Усунення подряпин і пошкоджень на автомобілі після покупки

Перевірка оптики

Поки ви не стрибнули за кермо і не помчали назустріч своїм пригодам, будь ласка, перевірте оптику. Чи всі лампочки в порядку? Чи не сталася зміна початкового кольору газорозрядних елементів на зелений або фіолетовий?

Необхідно обов'язково оцінити, в якому стані розсіювачі - якщо пластик помутнішав, а скло затерлося або подряпалося, освітлення дуже погіршується. Восени і взимку, коли світловий день дуже короткий, це важливо.

Перевірка в сервісі задовільною роботи оптики автомобіляЗаміна деталей гальмівної системи

Малоймовірно, що колишній власник машини встановив нові гальмівні диски і колодки. Цим повинен займатися вже новоспечений господар. Але найчастіше його цілком все влаштовує, і він не поспішає їхати в сервісний центр, так як і так вже було витрачено чимало грошей. Тому все це може вілкластися на невизначений період часу. Ми ж радимо з цим не зволікати.

Обов'язково перевірте бачок з гальмівною рідиною - вона повинна бути чиста і прозора, а не зелено-коричневого кольору.

Якісна робота гальмівної системи істотно залежить від гальмівних колодок. Чим менша товщина фрикційної накладки гальмівної колодки, тим сильніше потрібно тиснути педалі гальма. Як мінімум, водій швидше втомлюється, а як максимум, це небезпечно і збільшує гальмівний шлях. На передні колодки завжди йде більше навантаження, тому вони зношуються раніше, ніж задні. Але це не означає, що задні колодки не потрібно міняти. Якщо це зробити несвоєчасно, при пригальмовуванні машину буде заносити. У такій ситуації керувати автомобілем дуже складно, і може трапиться серйозна аварія.

 Перевірка і заміна гальм в автомобілі

Зміна шин

Цей пункт один з найважливіших. Часто машина віддається новому власнику зі зношеними шинами або шинами середньої якості. Не рекомендуємо зволікати з покупкою нових або хороших б/в покришок, але розуміємо, що реальність така: не всі можуть відразу після придбання машини розщедриться ще й на новенький комплект коліс. Перед тим, як купити машину, по можливості відкладіть гроші на шини, навіть якщо ви займете гроші у знайомих, то це набагато краще, ніж потрапити в ДТП.

Заміна покришок в автомобілі після покупки

Хімчистка

Тут в принципі немає необхідності щось пояснювати. Яким би акуратним не був колишній господар, і як би ретельно він не стежив за своїм автомобілем, обов'язково буде бруд і плями на килимках, забруднити підлокітники і кермо. Загалом в обов'язковому порядку потрібно зробити всі водно-гігієнічні процедури з салоном авто.

 Водно-гігієнічні процедури в автомобілі на хімчистці після покупки

Перевірка салону і багажника

Швидше за все ви скрупульозно перевірили інтер'єр і багажник вашого авто, але ... доки не впріти, доти не вміти. Огляньте ще раз ніші під підлогою в багажнику, під сидіннями. При ретельному дослідженні часто виявляються досить «цікаві» речі. Будьте уважні!

 Дослідження багажника машини після покупки автомобіля

 

Попередня стаття Не поступилися спецтранспорту? Нові штрафи!
Не поступилися спецтранспорту? Нові штрафи!
Які авто покриються іржею швидше за все?
Наступна стаття Які авто покриються іржею швидше за все?

Популярні новини