Довели, вихлопні гази - не серйозна загроза екології

17 березня 2020

Не секрет, що всі розвинені країни вважають своїм обов'язком зберегти стан екології. Для цього в уряді приймають різні заходи. Наприклад, регулюють рівень викиду шкідливих речовин і агітують громадян міняти автомобілі з ДВС на електрокари. Правда, вихлопні гази - це не найстрашніше, що може загрожувати довкіллю. Існують викиди, ніяк не пов'язані з вихлопними газами. Як не дивно, до них відноситься елементи, які утворюються в процесі зносу автомобільних покришок і гальм.

Британське агентство Emissions Analytics провело дослідження і прийняло рішення, що ці викиди є значно небезпечнішим, ніж автомобільний вихлоп. В експерименті брав участь популярний на європейському ринку автомобіль у кузові хетчбек із мотором, що відповідає стандарту Euro 6. У результаті дослідження виявилось, що рівень викидів, не пов'язаних з вихлопними газами, значно перевищує викиди СО2.

Шини забруднюють екологію як і вихлопні гази фото

Фахівці відзначають, що за 1 км пробігу автомобіль виділяє 4,5 мг вуглекислого газу і цілих 5,8 г шкідливих речовин, які пов'язані з вихлопними газами. І мова йде про повністю справні транспортні засоби з якісними шинами.

Врахуйте, що якщо водій не стежить за технічним станом свого авто (вибирає невідповідні покришки, не контролює тиск в шинах), або експлуатує машину на дорогах з абразивним покриттям, то рівень шкідливих викидів тільки збільшується. До речі, це стосується також кросоверів і позашляховиків в силу їх ваги і габаритів.

Попередня стаття Як захистити себе і своє авто від коронавірусу
Як захистити себе і своє авто від коронавірусу
3 речі в авто, від яких саме час позбутися
Наступна стаття 3 речі в авто, від яких саме час позбутися

Популярні новини