Головні складові гарного автозвуку: (Частина 2)

6 жовтня 2015

Вибір сабвуферу:

Визначення, яка автомобільна акустика краще підійде для вашого випадку, повинно грунтуватися на типі сабвуфера, адже саме він несе найважливішу функцію відтворення м'якого, але потужного баса.


Безперечний той факт, що купити штатний сабвуфер значно простіше, але ось його установка може створити великі ускладнення, причому його звучання в салоні машини може сильно відрізнятися через резонанс кузова і облицювання. Тому справжні шанувальники якісного автозвуку завжди виготовляють свої конструкції сабвуфера з повним підбором низькочастотних динаміків по АЧХ:


Резонансна частота (Fs) НЧ-динаміка без якого-небудь акустичного оформлення підбирається якомога нижче. У середньому цей параметр становить 20-25 Гц, причому динаміки з більш низьким порогом зустрічаються вкрай рідко, а от верхня межа - це 40 Гц.  Варто врахувати, що в деяких випадках модифікацій конструкцій сабвуфера дуже низька резонансна частота стає на заваді, викликаючи сильні вібрації, що призводять до спотворення звучання.

 

Повна добротність (Qts) динаміка вказує на найважливіший фактор - потужність випромінювання на резонансній частоті, тобто чим вище добротність, тим більше динамік видає резонансну частоту, а чим вона нижча, тим динамік «м'якше» відтворює, чіпляючи суміжні частоти. Варто врахувати, що чим більше магніт динаміка, тим повна добротність нижче, хоча ця залежність не настільки строга, адже на Qts впливають і інші фактори. Проектуючи сабвуфер, необхідно врахувати, що добротність нижче 0,3-0,35 вважається низькою, а більше 0,5-0,6 - прийнято вважати високою.


Еквівалентний об'єм (Vas) визначається жорсткістю акустичного підвісу динаміка і його діаметром, причому, чим м'якше підвіс і більше дифузор, тим більший обсяг повітряної подушки необхідний, адже гучномовець при таких параметрах дуже чутливий до зовнішнього повітряному впливу. Іншими словами обов'язково необхідновраховувати цей параметр для правильного підбору обсягу сабвуфера, адже великі м'які дифузори мають передумови для великої віддачі потужності (розгойдування), але вимагають великої повітряної подушки для правильної роботи без спотворень. Тому динаміки з однаковою резонансною частотою і розміром дифузора, але різною жорсткістю акустичної підвіски будуть по-різному звучати в одному і тому ж корпусі сабвуфера.

 

Правильно підібрати динаміки для сабвуфера - це півсправи, більш складна стадія -Розрахунок його розміру, обсягу потужності і вибір корпусу:

 

Види корпусів:

 

Закритий ящик (sealedbox) - найпростіший тип виготовлення сабвуфера, адже динамік встановлюється в герметичний ящик заданого об'єму. Стаття з паблік Машини. При простоті конструкції такий тип сабвуфера має ряд переваг:


Простота розрахунку обсягу ящика, яка відповідає еквівалентному обсягом.
Пружна реакція повітряної подушки у всьому робочому діапазоні забезпечує зниження перевантажень і зменшує ймовірність механічного пошкодження.
При правильному підборі розмірів ящика і самого динаміка відтворення басових нот настільки відмінне, що немає рівних.
Обклеювання сабвуфера зсередини звукопоглинальним матеріалом дозволяє збільшити динамічний об'єм ящика на 15-20%.

 

Але в цій конструкції є своя «ложка дьогтю» - це найнижчий ККД з усіх типів конструкцій.

 

Фазоинвертор (ventedbox) -самий поширений тип сабвуфера, що має щадний режим для самого динаміка, тому ящик має заданих розмірів отвір для зв'язку з атмосферою. Частина коливальної енергії в фазоінвертора передається повітряній подушці в ящику, що підсилює розкачку повітря на певній вузькій (1-2 октави) частоті, тобто значно підвищується ККД, а спотворення зменшуються до мінімуму.

 

Фазоинвертор більш складний у налаштуванні, адже крім обліку, як вибрати акустику для нього, необхідно правильно розрахувати обсяг ящика, перетин і довжину тунелю. Останній часто виготовляють з регулюванням довжини тунелю, щоб правильно підібрати на місці бажану частоту резонансу.

 

Смуговий гучномовець (bandpass) - найскладніший конструктивний тип сабвуфера, який об'єднує в собі фазоінвертор і закритий ящик, тобто сабвуфер розділений на два простору, що виконують роль фільтрів високих і низьких частот. Сам динамік несе функцію перегородки і сприймає повітряну навантаження відразу з двох сторін за принципом симетричного навантаження.


Смуговий гучномовець має максимальний ККД з АГЧ в графічному вигляді дзвону. Причому підбором обсягів і резонансної частоти передньої камери можна створити, як різкий підйом потужності на вузькій смузі частот, так і більш широкий діапазонний підйом низьких частот з меншим звуковим тиском.


Крім високого ККД такий тип сабвуфера випромінює звук саме через тунель, що дозволяє розширити можливості установки. Розміщення самого динаміка може бути в будь-якому місці, а подача звуку організовується через гнучкий тунель-рукав.

Попередня стаття Головні складові гарного автозвуку: (Частина 1).
Головні складові гарного автозвуку: (Частина 1).
Главные составляющие хорошего автозвука: (Часть 3)
Наступна стаття Главные составляющие хорошего автозвука: (Часть 3)

Популярні новини