Як боротись з масляним нагаром в двигуні?

19 січня 2024

Як почистити масляний нагар в двигуні

Багатьом здається, що експлуатація в міських умовах - це ненавантажений та легкий режим експлуатації автомобіля. Поїздки на короткі відстані, чи то на роботу, чи до магазину насправді можуть призвести до утворення масляного осаду в двигуні, створюючи шлам, нагар та інші відкладення. Ми розкажемо, як ці відкладення утворюються та як їх легко та швидко прибрати.

Утворенню масляних шламів у двигуні сприяють три основні фактори: окислення, нітрування та сульфатація.

Окислення: Вплив тепла та кисню призводить до окислення оливи, що спричиняє утворення кислот та нерозчинних компонентів, що можуть виглядати як смолоподібні відкладення або лак.

Нітрування: Олива забруднюється сполуками азоту (NOx), які утворюються під час згоряння палива. Ці сполуки потрапляють у картер та моторну оливу, призводячи до утворення відкладень, подібних до лаку.

Сульфатація: Оксиди сірки (SOx), утворені при спалюванні сірковмісного палива, також можуть потрапляти у картер і викликати загущення моторної оливи та утворення шламу.

Результат: Шкідливі компоненти не випаровуються, а утворення нафтошламів продовжується, особливо при коротких поїздках, коли моторна олива не нагрівається достатньо.

Але рішення проблеми є. Існують спеціальні присадки до моторної оливи, промивки. Вони бувають як швидкі, так звані п'ятихвилинки, так і м'які. Для того щоб позбутись від застарілих нагарів або шламів, краще використовувати м'які але ефективні промивки, що заливаються на пробіг в 100-300 км., наприклад промивка Oil-Schlamm-Spulung від відомого німецького бренду LIQUI MOLY.

Присадка в моторну оливу LIQUI MOLY Oil-Schlamm-Spulung ефективно видаляє шкідливі компоненти та їх відкладення з системи змащення. Рецептура даної присадки дозволяє очищувати всю систему, видаляючи відкладення та масляний шлам при заміні оливи. Це ідеальне рішення для дбайливого очищення двигуна і запобігання його пошкодженню. Присадка підвищує безпеку експлуатації двигуна та запобігає недостатньому змащуванню. Присадка додається в моторну оливу за 100-300 км до планової заміни оливи. Потім замініть моторну оливу в звичайному режимі.

Попередня стаття Автолізинг в Україні: аналіз ринку та найкращі умови від компаній
Автолізинг в Україні: аналіз ринку та найкращі умови від компаній
Що робити, якщо заряджати ніде: екстрені заходи для власників EV
Наступна стаття Що робити, якщо заряджати ніде: екстрені заходи для власників EV

Популярні новини