Як знайти машину на парковці за допомогою смартфону?

7 лютого 2022

Часто ходите з пакетами покупок між рядами паркінгу ТЦ у пошуках свого авто? Іноді забуваєте, де залишили машину на величезній стоянці? Таке трапляється з кожним, навіть найдосвідченішим водієм. Ось кілька зручних рішень для тих, хто губить авто на парковці.

Як швидко знайти свою машину на паркінгу ТЦ

Універсальні способи знайти свою машину на парковці

1. Скористайтеся Google Maps. Це найпростіший спосіб запам'ятати місце для паркування. Після того як припаркуєтеся, перед виходом з машини відкрийте картку. Далі клікніть на синю крапку, яка визначає ваше місцезнаходження. Внизу виберіть позначку “Зберегти місце паркування”. Все, вирушайте у своїх справах. Щоб повернутися до машини, знову відкрийте програму “Карта” та прокладіть маршрут до позначки “Парковка”. 

2. Задіяти Google Асистента. Для коректної роботи необхідно увімкнути геолокацію. Відкрийте Google Assistant, скажіть "Окей, Google", назвіть номер паркомісця та ряд або фразу "Запам'ятай мою парковку". Щоб повернутись до автомобіля, запитайте у Асистента “Де припаркована моя машина?”. Помічник повідомить, де ви залишили авто та прокладе маршрут на карті.

3. Встановіть спеціальні програми. Є зручні додатки як для IOS, так і для Android, наприклад, “ПарКінг”. 

4. Сфотографуйте/запам'ятайте номер паркомісця. Такий метод ефективний лише на паркінгах із розміченими рядами та номерами. І лише для тих, хто не забуває робити фото. 

Як знайти авто на паркінгу за допомогою iPhone

Як смартфон допоможе знайти машину на великій парковці

Функція "Пошук автомобіля" на смартфоні доступна для власників iPhone (від 6 версії та новіших). Ваш гаджет запам'ятовує локацію, в якій перервано підключення до мультимедіа автомобіля через Bluetooth або CarPlay. Іншими словами, iPhone знає, де ви заглушили машину та дістали ключ із замку запалювання. 

Щоб без проблем повернутися на це місце, достатньо відкрити Apple Maps і прокласти маршрут до позначки. Дані про паркування видаляються автоматично після того, як ви заводите авто. 

Будь-який з цих способів пошуку машини стане в нагоді під час поїздок до іншого міста. 

Попередня стаття Технологія TJA: чи потрібен вам помічник руху в заторах?
Технологія TJA: чи потрібен вам помічник руху в заторах?
Техогляд 2022 року: які авто не пройдуть перевірку?
Наступна стаття Техогляд 2022 року: які авто не пройдуть перевірку?

Популярні новини