Як поміняти колесо без домкрата? 2 дієві способи

17 грудня 2019

Наявність домкрата позбавить вас від необхідності перевіряти ці "народні" способи, якщо на трасі випадково спустить колесо. Однак якщо така ситуація сталася, а необхідних інструментів під рукою немає, ми допоможемо розібратися з цим питанням.

Уявіть ситуацію: гума спущена, машину тягне в бік, продовжувати їзду більше не можна. Що ж робити?

Представляємо вам кілька лайфхаків, знайдених у мережі. За відгуками водіїв, це допоможе вам змінити покришку при відсутності домкрата.

  • Спробуйте трохи перекачати колесо. Так, якщо площа ураження не дуже велика, спробуйте сильніше накачати покришку повітрям. Головне не допустити, щоб вона вибухнула. Таким чином сторона, на якій пробито колесо, трохи підніметься і ви зможете підкласти під важіль підвіски цеглу, дошки або щось подібне і "випустити" повітря з шини, щоб потім зняти її. Випустіть повітря з запаски, затягніть болтами і перекачайте заново, щоб витягти цеглу. Потім залишається лише встановити робочий тиск. Цим способом не завжди можна скористатися, однак спробувати все ж варто.
  • Знайдвть найбільш вдалий рельєф дороги. Наприклад, невеликий пагорб або будь-яку іншу нерівність. Цей метод не завжди можна здійснити, тому що насправді не так просто знайти підходяще узбіччя, а потім ще й вивести автомобіль на нього. Якщо ж вдалося знайти рельєф, встановіть авто необхідним чином на цю "канаву" і замініть пробиту покришку.

Можна також зупинити якусь машину і попросити в іншого автомобіліста запозичити його інструмент. Або підняти машину за допомогою якогось саморобного важеля. Наприклад, підсунути під днище довгу жердину і сперти її на якийсь камінь або колоду. Це, звичайно, не обійдеться без наслідків для кузова, тому найкраще використовувати такий метод для рамного позашляховика. Звичайно, простіше возити з собою домкрат і переконатися в його справності перед поїздкою.

Можливо, у вас є свої секрети? Діліться в коментарях!

Попередня стаття Коли виїзд на тротуар законний, або історія одного водія
Коли виїзд на тротуар законний, або історія одного водія
Новы махінації з автокріслами
Наступна стаття Новы махінації з автокріслами

Популярні новини