Як видалити плями від асфальту з кузова автомобіля?

5 вересня 2023

Як видалити плями бітуму з автомобіля

Плями від асфальту на бампері, крилах чи капоті псують вигляд авто та настрій власнику. Саме ці забруднення є одними з найпроблемніших в видаленні, адже не змиваються звичайною мийкою. Ба більше, смола вїдається в покриття кузова, пошкоджує фарбу, спричиняє глибокі царапини. Якщо ви виявили сліди бітуму на кузові автомобіля, скористайтесь наступними рекомендаціями.

Не намагайтеся видаляти пляму від асфальту, коли автомобіль гарячий або під прямим сонячним світлом. Залиште машину в тіні та зачекайте, поки кузов охолоне.

Підготуйте матеріали для очищення

Використовуйте м'яку тканину або губку для обережного видалення більшої частини асфальту. Не намагайтеся видалити плями за допомогою грубих матеріалів, які можуть пошкодити лакофарбове покриття.

В жодному разі не шкребіть поверхню металевою щіткою чи іншим твердим інструментом.

Як відмити кузов авто від асфальту

Виберіть засіб для чищення

Видалити плями від асфальту з кузова допоможе:

  • спеціальний засіб з магазину автохімії. По суті, це розчинник для асфальту, який полегшує його видалення без шкоди для лакофарбового покриття. Слідкуйте за інструкціями на упаковці та тестуйте засіб на прихованій ділянці перед застосуванням;
  • спрей WD-40. Розпиліть засіб безпосередньо на плями та дайте подіяти протягом 5-10 хвилин. Потім візьміть чистий рушник, розпиліть WD-40 на рушник і швидкими рухами витріть плями від смоли. Частіше перевертайте/змінюйте рушник, якщо ви маєте справу з великою кількістю плям, щоб запобігти пошкодженню фарби.

Працюйте на одній невеликій ділянці за раз, щоб засоби для видалення не збирали бруд та не випаровувались.

  • рослинна олія. Якщо під рукою немає інших засобів, можна спробувати рослинну олію. Вона зробить асфальт м’якшим. Нанесіть кілька крапель на пляму, зачекайте декілька хвилин, а потім обережно витріть м'якою тканиною.

Незалежно від того, який метод ви вибираєте, завжди тестуйте засіб на невидимій ділянці автомобіля, щоб переконатися, що він не пошкодить лакофарбове покриття. І обережно витирайте пляму, уникаючи надмірного тертя, щоб ще більше не пошкодити лакофарбове покриття. 

Вимийте автомобіль

Видалення плями може вимагати терпіння. Звертайте увагу на процес і видалюйте пляму поступово, наносячи засіб і обережно витираючи.

Після видалення асфальту та смоли обов'язково промийте оброблену ділянку водою і витріть насухо м'якою тканиною.

Якщо пляму не вдається видалити самостійно або ви боїтеся пошкодити лакофарбове покриття, краще звернутися до професійних детейлінгових сервісів, де спеціалісти зможуть видалити пляму без ризику нанесення шкоди авто.

Попередня стаття Вплив шоломів на споживання пального та шум під час їзди на скутері | Мотозілла
Вплив шоломів на споживання пального та шум під час їзди на скутері | Мотозілла
Чому кондиціонер автомобіля працює лише в одному режимі?
Наступна стаття Чому кондиціонер автомобіля працює лише в одному режимі?

Популярні новини