Як виглядають поліцейські машини у різних країнах світу

10 січня 2022

Мигалки в дзеркалі заднього виду лякають більшість водіїв. Але інколи поліцейські автомобілі викликають справжнє захоплення. Представляємо добірку найкрутіших машин правоохоронців з різних країн світу: від Lamborghini італійської поліції до Bugatti патрульних Дубая.

Lexus LC500

полицейский Lexus LC500

Коли чуєш про Lexus, думаєш про бізнес та розкіш, а не про поліцейський крейсер. Але це саме той автомобіль, який слідкує за порядком на вулицях префектури Тотігі у Японії. LC500 має атмосферний двигун V8 та стиль купе, що робить його неймовірно крутим!

Nissan GT-R

купити на автобазарі Nissan GT-R як в японської поліції

Nissan GT-R R34, відомий як постійний порушник швидкісного режиму у фільмі "Форсаж", ловить водіїв поза законом! Знаменитий Skyline патрулює шосе Японії. З такою поліцейською машиною жоден злочинець не втече. 

Brabus CLS Rocket

поліцейський автомобіль Brabus CLS Rocket

Brabus взяв стандартний Mercedes-Benz класу CLS та пристосував його для служби у поліції. Шалений CLS 2006 року прикрашає вулиці Німеччини, батьківщини автобанів, де швидкі автомобілі просто потрібні!

Супер тюнінгована версія Brabus CLS Rocket оснащена двигуном V12 з подвійним турбонаддувом та потужністю 730 к.с. З такою силою важко сперечатися!

Porsche 911 Carrera

поліцейська машина Porsche 911 Carrera в Австрії

Porsche оснастив 911 Carrera поліцейською технікою, пофарбував кузов у ​​фірмовий колір, додав спецсигнали, та передав австрійській поліції для патрулювання по всій країні.

911 досягає 100 км/год за 4,6 секунди та розвиває максимальну швидкість 290 км/год. 3,4-літровий опозитний 6-циліндровий двигун приводить в рух ходову частину, а високопродуктивна підвіска робить Carrera 911 S неймовірно маневреним в поворотах. 

Lotus Evora S

поліцейський суперкар Lotus Evora S

Lotus Evora S знаходиться на службі Великобританії. Це вражаючий автомобіль з точки зору ціни та технічних характеристик. Рекомендована стартова  вартість складає всього $69 297. І це за суперкар, максимальна швидкість якого становить понад 260 км/год, а розгін до 100 км/год займає менше 5 секунд! Автомобіль дорожнього патруля отримує свою потужність від 3,5-літрового двигуна 280-сильного V6. 

Офіцерам за кермом Lotus Evora S нема на що скаржитися. Хіба що їм доведеться переслідувати Bugatti.

Lamborghini Huracan

поліцейський суперкар Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan Polizia входить до складу Італійського дорожнього патруля і є однією з найкрутіших поліцейських машин із коли-небудь створених. Суперкар оснащений різноманітним специфічним обладнанням: радіо, комп'ютери, камери, зброя. Але головна "фішка" авто, звичайно, 5,2-літровий атмосферний двигун V10!

Цей патрульний Ламборджині призначено не лише для видачі штрафів за перевищення швидкості. Huracan Polizia використовується для доставки органів для трансплантації та крові. Так що його місія – порятунок життів. Що ще сказати? Це просто круто!

Lykan HyperSport

машина поліції Абу-Дабі Lykan HyperSport

Lykan HyperSport Police - один з 7 виготовлених екземплярів і коштує понад 2 мільйони доларів за машину. З такою високою ціною доведеться виписувати багато штрафів за порушення правил дорожнього руху. Суперкар слідкує за порядком на вулицях Абу-Дабі.

Lykan HyperSport оснащений двигуном потужністю 740 к.с. та розганяється до 100 км/год за 2,8 секунди. Поліції завжди були потрібні швидкі машини для переслідування злочинців. Але ексклюзивний суперкар - це фантастично!

Aston Martin One-77

автомобіль поліції в Дубаї Aston Martin One-77

У Дубаї нікого не здивуєш суперкаром. Навіть поліцейським. Ось, наприклад, Aston Martin One-77, який коштує 1,4 мільйона доларів за одне авто.

One-77 - один із 77 випущених екземплярів. Автомобіль має двигун V12 та алюмінієвий кузов ручної роботи. Беручи до уваги всі суперкари в Дубаї, в автрпарку поліції повинні бути мегашвидкі поліції.

Bugatti Veyron

Bugatti Veyron поліцейський автомобіль в Дубаї

Bugatti Veyron – ще один суперкар патруля вулиць Дубая. Час розгону до сотні становить лише 2,5 секунди. Максимальна швидкість – 407 км/год. Визначний експонат суперавтопарку дубайської поліції потужністю 1200 к.с. ховає під капотом 8,0-літровий бензиновий двигун V16 із чотирма турбонагнітачами. 

Отак виглядає добірка крутих поліцейських машин. Вона доводить, що суперавтомобілі створені не лише для тих, хто їде від закону. З такими унікальними машинами бути на боці правоохоронних органів не нудно.

Попередня стаття 13 новорічних прикмет для забобонних та не дуже водіїв
13 новорічних прикмет для забобонних та не дуже водіїв
Довго гріється салон? Можливо, ви робите ці помилки
Наступна стаття Довго гріється салон? Можливо, ви робите ці помилки