3 ситуації, коли не варто використовувати WD-40

21 квітня 2022

Балончик аерозолю WD-40 - обов’язковий елемент в кожному гаражі та автомобілі. Дійсно, сфера застосування спрею широка: від видалення іржі та змащування замків до усунення слідів суперклею. Та будь-що має зворотній бік. І культовий спрей - не виключення. “Ведешка” може не лише виручити, але й додати проблем автомобілісту. Ось для чого не варто застосовувати культовий спрей.

Коли не варто використовувати аерозоль WD-40 в автомобілі

1. Боротись зі скрипом склоочисників

Важко сперечатись з тим, що монотонний скрип склоочисників діє на нерви. Одна з перших думок в дорозі: “пшикнути” WD-40. Але не робіть цього. Спрей усуне неприємне скрипіння, проте створить нову проблему - мутне скло. “Ведешка” вкриє поверхню розводами, які не змиє звичайний склоомивач.

2. Відновлювати ущільнювачі

Багато водіїв використовують WD-40 для повернення “товарного” вигляду ущільнювачам дверей машини. Так, засіб відмінно виконує таке завдання. Але все ж застосовуйте його лише в екстрених випадках. Складники спрею агресивно діють на гуму та висушують її. Це означає, що спочатку ущільнювачі виглядатимуть красиво, а згодом - потріскаються. Доведеться змінювати гумки на дверях.

3. Змащувати гальма чи двигун

WD-40 вважають універсальним засобом, але це не робить спрей всесильним. Тому, краще утриматись від його використання для змащування елементів гальмівної системи чи двигуна. В цих вузлах багато тонких ущільнювачів, котрі псуються під дією складників аерозолю. Тож, миттєве рішення у вигляді синього балончика може обійтись дуже дорогим ремонтом. 

“Ведешка” - корисний засіб в арсеналі автомобіліста. Та все ж не варто використовувати його скрізь і завжди.

Попередня стаття Чому шумлять шини?
Чому шумлять шини?
Машини з АКПП до 7 000$: що є на AutoMoto.ua
Наступна стаття Машини з АКПП до 7 000$: що є на AutoMoto.ua

Популярні новини