Чому ваш автомобіль довго продається?

13 лютого 2020

Існують причини, через які старі машини продати набагато складніше. Розглянемо топ таких факторів.

1. Відновлені і биті машини. Якщо потенційні покупці чітко бачать, що був ремонт кузова, усувалася корозія, вони замислюються над тим, чи потрібен їм такий автомобіль взагалі. Коли вкладаєш в транспортний засіб багато грошей, не хочеться після цього ще займатися додатковим ремонтом. Тим більше всі знають про наслідки іржі через певний проміжок часу.

2. Колишні таксі. Автомобілі з таксомоторного парку продаються гірше, так як у них великий кілометраж пробігу, сильно зношуються деталі. Їх пробіг, в середньому, становить 200-400 тисяч кілометрів. Можна зробити висновок, що мотор такої машини буде не в кращому стані.Автомобілі, які в минулому використовувалися як таксі, продаються погано3. Трансмісія. Серед власників автомобілів існує думка: при покупці машини з варіатором або "роботом" на цей вид трансмісії повинна бути обов'язково гарантія. Після 40-70 тисяч кілометрів пробігу часто починаються проблеми. Саме через це моделі з такою коробкою передач не так добре продаються, як їх побратими в аналогічному класі з класичної АКПП або МКПП.

4. Автомобілі за завищеною ціною. Візьмемо для прикладу марку Suzuki: вартість машин значно вище, ніж у інших компаній цього класу з аналогічним обладнанням. Також є випадки, коли купується автомобіль в кращій комплектації, а потім на вторинному ринку його важко комусь продати, так як господар не має бажання сильно знижувати ціну.Автомобілі Suzuki продаються за завищеною ціною5. Мотори. У Європі до дизельних автомобілів відносяться категорично, тому що вони забруднюють навколишнє середовище. А в Україні до них ставляться швидше негативно, ніж позитивно, через сумнівну якість "солярки" на АЗС. Також складно перепродати авто з турбодвигунами і силовими установками, об'ємом 3 літри.

6. Стереотипи. У багатьох людей упереджене ставлення до певних марок. Наприклад, в Україні вважають, що машини з Китаю менш якісні, ніж автомобілі з інших країн. З цієї причини авто китайських виробників гірше продаються на вторинному ринку.До китайських моделей менше довіри7. Крайні комплектації. Погано продаються як найдешевші комплектації (найменший двигун, без кондиціонера та інших елементарних опцій), так і найдорожчі. В останньому випадку причина в тому, що в топовому сегменті покупці орієнтуються на більш низьку вартість.

8. Рідкісні моделі. У цьому пункті все неоднозначно. Ford Focus RS продається дуже добре, навіть якщо у автомобіля великий пробіг. Те ж саме можна сказати і про спортивні версії Nissan. А машину рідкісної марки Genesis або DS важче реалізувати на ринку б/у. Перепродаж гібридних автомобілів також здійснюється непросто. В Україні до таких авто ще насторожено ставляться.Рідкісні модеі продаються гірше

 
Попередня стаття Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
5 невиправданих страхів автомобіліста
Наступна стаття 5 невиправданих страхів автомобіліста

Популярні новини