Чому японці орендують автомобілі, але не їздять на них

19 липня 2019

У сфері каршерінга (сервіс похвилинної оренди авто) простежується наступна тенденція: клієнти орендують автомобілі з різною метою окрім основної - поїздок.

Така заява збиває з пантелику, але давайте розберемося, в чому ж справа.

Orix Auto Corp, японська компанія з оренди автомобілів, що налічує близько 230 000 клієнтів, помітила, що частина орендованих машин «не зрушила з місця» після укладання угоди. Тобто ті, хто заплатив за користування транспортним засобом, за фактом нікуди на них і не їздили.

Як виявилося, Orix була не єдиною організацією, хто помітив цю дивину. Провідна каршерінгова компанія під назвою Times24 Co. (1,2 мільйона користувачів) також зазначила, що в деяких випадках клієнти повертають автомобілі без особливих змін на одометрі.

Щоб з'ясувати причину такого непорозуміння, Times24 Co. провели опитування серед своїх клієнтів і отримали низку вельми цікавих відповідей на питання: «Що ви робили з цим орендованим автомобілем, якщо не їздили?».

Деякі опитані відповіли, що вони використовували машини для зберігання валіз і інших речей, коли камери зберігання поблизу були зайняті. Інші сказали, що орендували автомобіль, щоб подрімати або попрацювати.

«Зазвичай моїм єдиним місцем для відпочинку між зустрічами з клієнтами є інтернет-кафе біля залізничного вокзалу. Але оренда машини для ночівлі обходиться всього кілька сотень ієн (пара доларів) - майже стільки ж, як і перебування в інтернет-кафе», - прокоментував ситуацію один з респондентів.

Після землетрусу, який зруйнував значну кількість житлових районів Японії в 2011 році, частина автомобілів експлуатувалося у якості місця для заряду акумуляторів мобільних телефонів.

Інший учасник опитування просто хотів десь перекусити.

«Я орендував машину, щоб з'їсти обід, придбаний в супермаркеті, тому що не знайшов поруч іншого місця», - сказав 31-річний чоловік.

З урахуванням цін на оренду автомобіля (від $ 5 за тридцять хвилин використання) і бронювання, яке здійснюється миттєво через додаток, ситуація з нетиповим каршерінгом прояснюється.

Виникає інше питання. Чи є в Україні такі ж вигадники як в Японії? Якщо ви хоч раз використовували послугу каршерінга не за його типовим призначенням, поділіться своїм досвідом в коментарях.

 
Попередня стаття 10 найшаленіших гіперкарів 2019 і 2020 років
10 найшаленіших гіперкарів 2019 і 2020 років
Ford багато років свідомо продавав Fiesta і Focus з несправною коробкою Powershift
Наступна стаття Ford багато років свідомо продавав Fiesta і Focus з несправною коробкою Powershift

Популярні новини