Корисні поради для водіїв

12 серпня 2015

✔ Якщо тосол змінив колір з блакитного на коричневий - значить ви залили підробку, в яку виробники  забули  залити інгібітори корозії. Такий тосол необхідно якнайшвидше замінити.

✔ У кого не буксувала машина? Добре, якщо поруч ліс або чагарник і є кому допомогти. Але бувають ситуації дуже неприємні. Як знайти вихід з них? Запасіться дротяним матом - ковриком, який продається в господарських магазинах. Він і дешевий і зручний: підклавши такий килимок під колесо, що буксує, ви без зусиль з'їдете навіть з льоду.

 

✔ Літо - пора відпусток і далеких доріг для багатьох автовласників. Збираючись у далеку дорогу візьміть з собою: - запасний ремінь генератора або вентилятора, а також газорозподільного механізму, пару запасних свічок, бігунок і кришку трамблера, комутатор або конденсатор (залежно від системи запалювання), запасну камеру, лампи фар, котушку запалювання. Штатний набір інструментів бажано доповнити набором торцевих головок, кількома напилками різного розміру, балончиком рідини типу WD-40, набором з шматків різного дроти, ізоляційною стрічкою і котушкою скотча. Бажано мати в бардачку також ремкомплект бензонасоса, а на самий крайній випадок покладіть в багажник буксирний трос.

 

✔ Якщо в дорозі порвався ремінь генератора, а запасний ви забули вдома - тимчасово замінити його може кільце шириною 20 мм, вирізане із старої автомобільної камери.

 

✔ Щоб колісні диски надовго зберегли свій первісний вигляд, захистіть їх від корозії лаком РФ 283 (він же 4С). Наносити його слід на очищені і знежирені диски двічі (з інтервалом в 2-3 години після природної, сушки).

 

✔ Очистити свічку від нагару легко можна в піску, Пообертайте її за допомогою ручного дриля в різні боки. Різьбу, щоб оберегти від пошкоджень, слід обмотати ізоляційною стрічкою.

 

✔ Якщо у дорожніх умовах необхідно виготовити прокладку, можна використовувати шматок берести. Найкращий прокладочний матеріал виходить з порожніх пакетів з-під соку або молока.

 

✔ При заміні масла будь-яким способом підніміть праве переднє колесо - масло з картера зіллється практично повністю.

 

✔ Невелику течу бензину можна усунути за допомогою шматочка мила: досить дуже сильно намилити попередньо просушенное місце течі.

 

✔ Порвану діафрагму бензонасоса можна тимчасово замінити складеним у три-чотири шари поліетиленовим пакетом.

 

✔ Якщо у вашому автомобілі щось часто стали перегоряти різні лампочки, насамперед перевірте за допомогою більш-менш точного вольтметра напруга в бортовій мережі при включеному двигуні. Напевно воно виявиться вище норми - 14,2 вольта. Причина цього - вихід з ладу регулятора напруги. Якщо він електронний, то його необхідно замінити, а в механічному, наприклад типу РР-380 можливо буде потрібно чистка контактів і їх регулювання. Додатковим ознакою цієї несправності є також перезарядка акумулятора і википання електроліту в ньому.

 

✔ Якщо важко закрутити в незручному місці гвинт або болт, надягніть на його головку своєрідний подовжувач - шматок жорсткої гумової трубки, яка набагато спростить завдання.

 

✔ Перевірити працездатність свічки годі й вивертаючи її з голівки. Посуньте наконечник високовольтного дроту, щоб оголити його контакт. Пустіть двигун. Використовуючи пасатижі з ізольованими рукоятками, зніміть провід зі свічки і забезпечте між ними зазор 8-10 мм. Свічка несправна, якщо іскри нічого очікувати зовсім або двигун буде рівно працювати з додатковим іскровим проміжком і з перебоями - без нього.

 

✔ Вм'ятина на кузові багатьох приводить у відчай. Починають її з працею виправляти - і лише погіршують вигляд автомобіля. Тим часом, деякі вм'ятини дуже легко можна вирівняти сильним магнітом. Підведіть його до краю вм'ятини і потягніть на себе. Потім послідовно наведіть магніт по деформованій ділянці, і той вирівняється навіть без пошкодження фарби.

Попередня стаття Даішники деруть хабарі, як в останій раз
Даішники деруть хабарі, як в останій раз
Найдорожчі автомобілі купують одесити, а не кияни
Наступна стаття Найдорожчі автомобілі купують одесити, а не кияни

Популярні новини