Прорив року: Taycan - перший електромобіль Porsche, який вже встиг побити абсолютний рекорд

30 серпня 2019

Наближається нова ера бренда Porsche, і ми станемо свідками цієї історичної події. 

Компанія анонсувала дебют свого першого повністю електричного автомобіля Porsche Taycan 4 вересня 2019 року. Також автовиробник планує витратити близько 500 млн євро на розробку інших варіацій моделі Taycan. Наприклад, вже відомо про концепт Taycan Cross Turismo - універсалу підвищеної прохідності. Також, можливо, цю модель випустять у кузові купе і кабріолет. 

Нагадаємо, що вперше Porsche представили концепт електрокара під назвою Mission E в рамках автосалону у Франкфурті в 2015 році. Днями компанія повідомила, що модель вийде на ринок під назвою Taycan. Серійне виробництво електромобілів почнеться в наступному році на заводі в Цуфенхаузені.

Отже, що нам відомо про Porsche Taycan? 

Заявлені раніше характеристики нового авто підтверджуються: електрокар отримає відомий дизайн всіх Porsche, але з такими унікальними деталями як, наприклад, бампер без решітки радіатора і ефектні світлодіодні фари. Також автомобіль отримає безрамні вікна, скляний дах і дверні ручки, які виїжджатимуть при дотику.

Дивіться також каталоги:

світодіодна фара нового електромобіля Porsche Taycan
Довжина кузову - 4950 мм, ширина - майже 2 метри. Висота Taycan Cross Turismo на 20-дюймових дисках - 142 мм, але може збільшитися на 5 см завдяки пневмобалонам. У Taycan буде два багажних відділення: передній багажник об'ємом близько 100 літрів і місткий задній відсік.

Що стосується інтер'єру, компанія повідомила про мультимедійні можливості нового авто, серед яких величезний цифровий дисплей і повний доступ до сервісу Apple Music. Taycan стане першим в світі серійним автомобілем з повністю інтегрованим музичним сервісом Apple. Деякі елементи салону, такі як рульове колесо, приладова панель та механічний годинник запозичені в інших моделях Porsche.

салон нового електрокару Porsche Taycan

приладова панель і мультимедійна система нового електромобіля Porsche Taycan

Технічні характеристики автомобіля дійсно вражають. Електромобіль Porsche Taycan отримає повний привід, який буде складатися з двох електродвигунів і розвивати потужність понад 600 кінських сил. Авто зможе розігнатися до 100 км/год менш ніж за 3,5 секунди, максимальна швидкість обмежена електронікою до 250 км/год. Ємність літій-іонного акумулятора 90 кВт-год наближається до ємності батареї Tesla Model S і по європейському циклу NEDC (New European Driving Cycle) запас ходу складе 500 км.

До речі, завдяки 800-вольтової системі, час зарядки батареї, достатньої для 100 км пробігу, складе всього 4 хвилини. А за 15 хвилин можна зарядити акумулятор на 80%, що забезпечить 400 км ходу. За попередніми даними, вартість "Porsche Taycan буде порівнянна з вартістю моделі Panamera, яка продається на українському ринку за ціною від 115 000 доларів.

Відзначимо, що нещодавно Porsche Taycan встановив новий абсолютний рекорд проходження кола легендарної траси Нюрбургрінг. Автомобіль пройшов Північну петлю (Nordschleife) за 7 хвилин 42 секунди і це стало найкращим часом серед 4-дверних електрокарів. Дивіться як повністю електричний Porsche Taycan подолав трасу на відео. 

електрокар Porsche Taycan отримав скляний дах

 
Попередня стаття Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації
Наступна стаття Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації

Популярні новини