Найшвидші машини 2022 року

24 лютого 2022

Вони ексклюзивні, дорогі та дуже швидкі. Перша сотня на їхньому спідометрі з'являється через 2 секунди, а від максимальної швидкості паморочиться голова. Це 10 найшвидших автомобілів у світі 2022 року. 

Koenigsegg Gemera

Максимальна швидкість Koenigsegg Gemera

Почнемо з “найповільнішої” машини в списку. Gemera - чотиримісний повнопривідний плагін-гібридний мегакар з 2,0-літровим 3-циліндровим 1700-сильним бітурбованим двигуном. Розгін до сотні займає лише 1,9 секунди. На додачу, Gemera також оснащений легкою батареєю на 800V, яка дозволяє йому проїхати до 50 км на повній електриці.

McLaren Speedtail

Максимальна швидкість McLaren Speedtail

McLaren точно знає, що потрібно для виробництва суперкарів-рекордсменів. Speedtail - легенда Формули-1, і в якийсь момент це був найшвидший автомобіль у світі. McLaren Speedtail – це тримісний автомобіль з двигуном об'ємом 4.0 літра, з подвійним турбонаддувом. Мотор видає 1036 л. Суперкар стартує з місця 0 до 100 км/год за 2,9 секунди та їжі з максимальною швидкістю 403 км/год.

Aston Martin Valkyrie

З якою швидкістю їде Aston Martin Valkyrie

Під капотом Валькірії знаходиться 6,5-літровий двигун V12 від Cosworth, з'єднаний з гібридною системою, що забезпечує потужність 1160 к.с. Максимальна швидкість – 402 км/год, розгін до 100 км/год – 2,5 секунди.

Rimac Nevera

Швидкість розгону Rimac Nevera

Зараз світ вимагає більшої кількості електромобілів, щоб зробити планету безпечнішим місцем для життя. І дуже приємно бачити, що електричний суперкар входить у ТОП найшвидших авто у світі. Динаміка вражає: максималка – 415 км/год, розгін до сотні – 1,85 с. Rimac Nevera довів, що у електрокарів стільки ж шансів на швидку гонку, як і у автомобілів із бензиновим двигуном. Суперкар оснащений чотирма електродвигунами, які видають 1914 "конячок". 

Bugatti Veyron Super Sport

Швидкість гіперкара Bugatti Veyron Super Sport

Максималка Veyron Super Sport – 431 км/год. Тому серійна модель входить до десятки найшвидших автомобілів у світі. Гіперкар оснащений 8,0-літровим двигуном W16 з чотирма турбінами, який видає шалені 1200 к.с. Такі характеристики дозволяють авто набрати 100 км/год за 2,4 секунди. 

SSC Tuatara

Характеристики SSC Tuatara

Tuatara – автомобіль американського виробника Shelby Supercar (SSC). Для автомобіля з ціною в 1,9 мільйона доларів все, що нижче за його нинішні характеристики, було б неприйнятним. Недавно гіперкар був у центрі скандалу через підроблене відео про рекорд швидкості. Але це не заважає йому входити в ТОП найшвидших машин у світі в 2022 році. SSC Tuatara розганяється до 455 км/год завдяки 5,9-літровому V8. Двигун видає від 1350 л.с. до 1750 к.с., залежно від палива. Автомобіль здатний розганятися від 0 до сотні лише за 2,5 секунди.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Параметри Bugatti Chiron Super Sport 300+

Chiron Super Sport 300+ у якийсь момент був найшвидшим серійним автомобілем Bugatti. На момент свого дебюту модель стала першим гіперкаром, який подолав позначку 490 км/год. Це задало тон іншим виробникам, і сьогодні ми спостерігаємо ще більші цифри на спідометрах деяких авто. Важко знайти недоліки в гіперкарі Бугатті, адже він втілює баланс між функціональністю і дизайном. Розганяє автомобіль до приголомшливих показників 8,0-літровий двигун W16 із чотирикратним турбонаддувом, який виробляє 1600 к.с. 

Bugatti Bolide

Параметри гіперкару Bugatti Bolide

Французький виробник Bugatti досяг величезного успіху з випуском Chiron Super Sport 300+. Це надихнуло бренд на створення Bolide, щоб досягти максимальної розрахункової швидкості 499 км/год. Під капотом потужного Bugatti Bolide знаходиться 8,0-літровий двигун W16 із чотирма турбінами, що видає 1825 к.с. 

Hennessey Venom

Швидкість гіперкара Hennessey Venom

Hennessey Venom F5 став справжнім проривом у світі гіперкарів. Поїздка з максимальною швидкістю 500 км/год - смілий спосіб досягти успіху. Гіперкар оснащений 6,6-літровим V8 із бітурбонаддувом. Він видає 1817 л. На жаль, Venom F5 випустили в обмеженій кількості, всього 24 екземпляри, тому дістати його в 2022 році може бути досить складно. 

Koenigsegg Jesko Absolut

Найшвидший автомобіль Koenigsegg Jesko Absolut

Ви вже встигли подумати, що Hennessey Venom F5 – це еталон потужності? Не поспішайте з висновками, доки не дізнаєтесь про наступну модель. Jesko Absolut з'явився на автомобільній арені й одразу не лише побив рекорд найшвидшого автомобіля у світі, а й установив нову планку для решти брендів. Якщо ви один із тих, хто запитує, яка найшвидша машина у світі в 2022 році, ось відповідь: на момент написання жоден інший автомобіль не зміг перевершити або досягти максимальної швидкості Koenigsegg Jesko Absolut у 531 км/год. Це найшвидший автомобіль у світі у 2022 році. Турбований 5.0-літровий V8 настільки потужний, що видає 1600 л. на паливі E85 та 1280 к.с. під час роботи на звичайному бензині. Гіперкар оснащений найлегшим у світі колінчастим валом V8, який важить лише 12,5 кг, та модернізованою системою впорскування палива. Кожен елемент поверхні суперкара був сконструйований так, щоб зменшити лобовий опір або турбулентність навколо нього, а також підвищити стійкість на високих швидкостях.

Насправді нікому не потрібно їхати зі швидкістю 450 або 480 км/год. Навряд чи хтось має вільний простір (або необхідну силу духу), щоб керувати такими швидкостями. Але щороку всім цікаво дізнатися, яка машина найшвидша. 

Теги:
ТОП-10
Попередня стаття Щоб не шкодувати потім: 4 важливі дрібниці при виборі нового авто
Щоб не шкодувати потім: 4 важливі дрібниці при виборі нового авто
Концерн STELLANTIS (бренди Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep та ін.)  призупиняє імпорт та експорт автомобілів в Росію
Наступна стаття Концерн STELLANTIS (бренди Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep та ін.) призупиняє імпорт та експорт автомобілів в Росію

Популярні новини