Спортивні мотоцикли: купівля у компанії «Мототек»

11 серпня 2023

Купівля мотоцикла – не просто радість, а й велика відповідальність. Слід точно прорахувати, де, як часто, за яких умов планується їздити на мото. Знайти гідний байк із пробігом на вторинному ринку сьогодні важко, але можна. Але якщо дозволяє бюджет, купити мото із салону – вибір найкращий.

Наприклад, спортивний мотоцикл, інші види мототехніки можна придбати у компанії «Мототек»: замовлення доступне на сайті. Перед цим можна скористатися зручно складеним каталогом для підбору оптимальної моделі мото: представлені докладні описи, ціни, фото.

Дізнаємося все про спортивні варіанти ТЗ.

Спортивні мотоцикли: особливості моделей

Спортбайк призначений для тих, хто любить швидкісну, агресивну їзду на рівне покриття. Цей тип мототехніки відрізняється:

  • високими аеродинамічними властивостями;
  • чудовою керованістю;
  • високою потужністю.

У спортивних мотоциклів корпус найбільш обтічний, часто з використанням комбінованого або пластикового захисту. Істотно перевищують обсяги і крутний момент двигунів інших видів мото аналогічні характеристики двигуна спортбайка. У спортивної мототехніки жорстка підвіска, а для оптимізації аеродинаміки – особливий спосіб посадки кермового.

Посадка водія з нахилом уперед – відмінна риса таких мотоциклів. Що дозволяє добре триматися в «сідлі» на великій швидкості, поліпшити аеродинамічні показники.

Вибір спортбайка

У продажу присутні спортбайки різних брендів та моделей: від культових виробників до класичних та бюджетних. Але варто враховувати: коли вибір робиться за моделями та брендами, вартість байка складатиметься не лише з урахуванням його вартості на відповідному ринку, а й ціни ТО, автозапчастин на нього, доступності останніх, а також наявності профі сервісу саме для обраної моделі.

Окрім моделі та бюджету має значення зростання та комплекція мотоцикліста, оскільки, наприклад, легкому та невисокому мотомену буде складно керувати моделлю, що вимагатиме достатньо високого зростання від водія та міцної статури, щоб впевнено керувати ТЗ.

До того ж враховують вагу самого байка – чим він менший, тим простіше керування. Також варто вибирати мотоцикл для новачка: малогабаритні моделі дадуть можливість мотоциклісту-початківцю звикнути до техніки і навчитися справлятися з нею без шкоди здоров'ю і життю.

Попередня стаття Система VSC або ESC: що це, як працює?
Система VSC або ESC: що це, як працює?
Легенди з траси: знайдено найпотужніші автомобілі на Automoto.ua
Наступна стаття Легенди з траси: знайдено найпотужніші автомобілі на Automoto.ua

Популярні новини