Топ-5 електрокарів 2017 року

15 червня 2017

Позбудьтесь залежності від пального з одним з цих вражаючих електричних автомобілів

 

Ще десять років тому ідея пересування на електричному автомобілі здавалась дивною для більшості водіїв, але ці транспортні засоби вже серед нас і точно збираються лишитись на довго.

 

Технологічні удосконалення, більш суворі норми викидів і зміна споживчих смаків потроху роблять електромобілі мейнстрімом. Поки вони, звісно, не здатні замінити своїх бензинових або дизельних кузенів, але їх постійно зростаючий перелік та позитивна тенденція набору швидкості перетворюють їх у набагато більш привабливу альтернативу, ніж це колись уявлялось. Чимало з найбільш перспективних автомобілів все ще знаходяться на стадії розробки (зокрема, уваги вартує Tesla Model 3), тим не менше, на автомобільному ринку вже представлені цікаві екземпляри, які можна придбати. Представляємо вашій увазі добірку найкращих електромобілів 2017 року.  

 

 

“Найкращий автомобіль 2017” за версією «Motor Week» - Chevy Bolt EV  

 

 

Чому вам варто його придбати: це перший доступний електричний автомобіль гідний поїздки.

 

Для кого він створювався: водіїв, які хочуть відмовитися від традиційного пального, не жертвуючи при цьому кілометражем.

 

Ціна на нове авто: від 37 000$

 

Чому ми обрали Chevrolet Bolt EV:

 

Коли мова заходить про електричні автомобілі протягом тривалого часу покупці мусили обирати – низьку ціну або повноцінний пробіг. Такі відносно доступні електроавтомобілі як Nissan Leaf можна придбати приблизно за 30.000 доларів, але вони потребують зарядки кожні 130 км. З іншого боку електромобілі класу люкс як Tesla Model S вільно проїжджають 480 км без підзарядки, але їх цінник відлякує більшість покупців. У 2017 році світ нарешті побачив доступний електричний автомобіль - Chevy Bolt EV. Пропонуючи 383 км пробігу без підзарядки та збалансовану стартову ціну, грушовидний Bolt видозмінює світ електромобілів, роблячи його доступним широкому загалу. Практичність та доступність це лише два елементи хорошого автомобіля, на щастя, Bolt має декілька козирів у рукаві.

 

При загальній потужності у 200 кінських сил та 360 Нм крутного моменту, Bolt EV демонструє непогану спритність. Зважаючи на низький центр тяжіння, який вдалось досягти завдяки розміщеному у підлозі акумулятору, водій отримує стійкий, стабільний та на диво чуттєвий транспортний засіб, якому не потрібно заїжджати на заправні станції. Додайте сюди просторий, зручний салон зі стандартним 10.2-дюймовим сенсорним екраном, здатність швидкої зарядки і отримаєте автомобіль цілком придатний для поїздок, змінює правила гри цілої індустрії.   

 

 

Найкращий доступний електромобіль  - Hyundai Ioniq Electric

 

 

Чому вам варто його придбати: Hyundai Ioniq Electric належить до переліку автомобілів із найбільш обтічними формами. До того ж він доступний.  

 

Для кого він створювався: еко-свідомих водіїв, які не просто прагнуть дістатись до роботи, а зробити це з найменшою шкодою для довкілля.

 

Ціна на нове авто: від 35 000$

 

Чому ми обрали Hyundai Ioniq Electric:

 

Перша ж спроба компанії Hyundai вийти на ринок електричних автомобілів увінчалась успіхом. Розроблений з думкою про електричну потужність, Ioniq Electric проїжджає до 200 км, що цілком достатньо для повсякденної їзди. Споживає автомобіль 15.6 кВт*год/100км.

 

Електричний Ioniq виглядає найбільш традиційно з поміж усіх сучасних електричних моделей ринку – компанія вчасно схаменулась, пересиливши бажання створити автомобіль, який би кричав «Подивись на мане, я електричний!». На додачу хетчбек пропонує впевнене рульове управління, просторий салон з високоякісними матеріалами та одні з найкращих гарантійних умов галузі.

 

Не поскупився виробник і на елементи розкоші. Навіть базова модель отримала щедрий перелік стандартного оснащення, включно з передніми сидіннями з підігрівом, автоматичним кондиціонером, неконтактним електронним ключем, 7.0-дюймовим кольоровим сенсорним екраном, Bluetooth та шкіряним кермом. Дорожчі лімітовані моделі додадуть бічні дзеркала з функцією автозатемнення, сидіння з шкіряною обшивкою та систему виявлення сліпих зон.

 

 

Недоліком Ioniq Electric є те, що на даний момент він доступний лише для мешканців сонячної Каліфорнії. І відповідно до останньої інформації, компанія не збирається розповсюджувати своє творіння у інших штатах або країнах, принаймні найближчим часом. Що не може не викликати жаль, адже відповідно до опису, автомобіль здатний запропонувати не лише надійну, а й «стильну» їзду.

 

Найрозкішніший електромобіль  - BMW i3

 

 

Чому вам варто його придбати: він виглядає, відчувається та їздить як жоден інший автомобіль, який зустрічається на сучасних дорогах.

 

Для кого він створювався: мешканців сучасних метрополій, які прагнуть уваги, комфорту та легкості паркування.

 

Ціна на нове авто: від 43 000 $

 

Чому ми обрали BMW i3:  

 

Автомобіль BMW i3 відрізняється від решти транспортних засобів настільки, наскільки це взагалі можливо. І справа не лише у електричному силовому агрегаті – i3 пропонує посилений вуглецевим волокном пластиковий корпус, диски коліс, схожі на ножі для піци та салон, оздоблений тканиною рослинного походження. Деякі люди купують електромобілі для економії, інші для того, щоб заявити про себе. Не важко здогадатись для яких саме покупців створювався BMW i3.

 

 

Відволікшись від його незвичної зовнішності, слід згадати про те, що i3 став один із найбільш економних автомобілів у США, при витраті 12.9 кВт*год/100км у змішаному циклі. До того ж, не варто оминати увагою тишу та комфорт вишуканого салону, доповнені відмінною керованістю, якій би позаздрили більшість традиційних автомобілів. Таких результатів вдалось досягти завдяки тому, що вага корпусу, виконаного з вуглецевого волокна, не перевищує 1.361 кг, а рульове управління досить жваво реагує на зовнішню ситуацію.

 

Оновлені моделі 2017 року гарантують 183.5 км пробігу. До того ж, компанія запропонувала новенький i3 REx, оснащений невеликим бензиновим двигуном, який виступає в ролі генератора для покращення пробігу. Отож, якщо сьогодні рівень продажів хороший, то завтра він обіцяє стати ще кращим.  

 

Найдинамічніший електричний автомобіль  - Tesla Model S P100D

 

 

Чому вам варто його придбати: це неймовірно швидкий автомобіль, якому не потрібно зупинятись на заправних станціях.

 

Для кого він створювався: шибайголів, вищого керівництва та зірок YouTube.

 

Ціна на нове авто: від 223 000$

 

Чому ми обрали Tesla Model S P100D:

 

Якщо судити виключно по продуктивності та динаміці, то Tesla Model S очолив би цей рейтинг як найкращий електричний автомобіль. Однак ми живемо у реальному світі, де з урахуванням стартової ціни, Tesla просто не доступний більшості покупців.

 

Відкинувши вкрай немалу ціну, водії, зосереджені на швидкості, комфорті та екологічності, можуть сміливо розглядати топовий електрокар Model S P100D як вдалий вибір. При батареї на 100 кВт*год, P100D потребує лише 2.5 секунд для розгону до 96.5 км/год. Даний показник відносить автомобіль до розряду найшвидших на планеті. Ємна батарея гарантує 506 км пробігу, таким чином водій отримує вдосталь часу для того, щоб насолодитись швидкістю.

 

 

Вражаюча динаміка не єдина перевага, так як Tesla продовжує збільшувати автономність функцій безпеки та комфорту. У майбутньому усі Tesla матимуть програмне забезпечення автономного управління. Отож у найближчим часом ми побачимо повністю самокерований транспортний засіб.

 

Найкращий електричний кросовер  - Kia Soul EV

 

 

Чому вам варто його придбати: це просторий, добре оснащений кросовер з пристойною гарантією.

 

Для кого він створювався: молодих водіїв, які полюбляють технологічність, але недолюблюють заправні станції.

 

Ціна на нове авто: від 36 000 $

 

Чому ми обрали Kia Soul EV:

 

За кермом Kia Soul EV опиниться водій, який готовий зробити заявку, яка стосується не лише збереження навколишнього середовища. Кросовер з коробкоподібним екстер’єром привертає увагу не залежно від двигуна під його капотом. І якщо поглянути на сучасні тенденції, то це саме те, чого прагне більшість сучасних покупців.

 

Комфортний, просторий Soul EV придатний для щоденного використання та приносить задоволення від їзди при 285 Нм крутного моменту. Витримуючи 150 км без підзарядки, він видається привабливішим за решту автомобілів, звісно якщо це не Tesla. Якщо такий показник викличе у декого занепокоєння, варто просто згадати, що більшість водіїв проїжджають не більше 65 км на день. До того ж, завдяки зарядці постійного струму на 50 кВт крсовер заряджається на  80% менш ніж за 35 хвилин.

 

 

Окрім специфічних особливостей автомобіль пропонує високу якість оздоблювальних матеріалів та чималий перелік стандартних елементів комплектації. Доступні передні шкіряні сидіння з функціями охолодження та підігріву, навігаційна система з сенсорним екраном, камера заднього виду, цифрова приладова група, яка відображає інформацію стосовно заряду батареї, пройденого кілометражу та ін. Окрім цього, існує декілька стилістичних особливостей, за рахунок чого електричний Soul відрізняється від стандартної версії автомобіля. Так, Soul EV отримав двотонне забарвлення даху, аеродинамічну решітку радіатора та білі пласкі диски коліс. Бонусом автомобіля стали одні з найкращих гарантійних умов силового агрегату.

 

Загальний перелік термінів, стосовно електромобілів

 

  • AC: скорочено від змінний струм. Цей тип електричного струму змінює напрямок через регулярні проміжки часу і є дуже економним. Більшість сучасних електромобілів, такі як Tesla, використовують AC.

 

  • DC: скорочено від постійний струм. Цей тип електричного струму залишається постійним у своєму напрямку. Електродвигуни постійного струму, як правило, простіші і дешевші, ніж електродвигуни змінного струму, проте вони менш економні.

 

  • EV: зарядний шнур для електричного автомобіля.

 

  • Швидкий заряд (Fast charge): швидкі зарядні пристрої, які використовують більший струм, ніж стандартні внутрішні розетки. Наприклад, Тесла нагнітач може заряджати 90кВт Model S до 80% за 40 хвилин. Зі стандартною розеткою цей процес займе кілька годин.

 

  • кВт*год (kWh): скорочено від Кіловат*годин.

 

  • Свинцева акумуляторна батарея: старий вид батареї, яка використовує свинець і сірчану кислоту для передачі і зберігання енергії. Вони набагато дешевші, ніж літій-іонні батареї, але мають більш короткий термін служби.

 

  • Літій-іонні батарея: часто скорочується до Li-Ion, акумулятори цього типу поширені на сучасних електричних автомобілях, для передачі і зберігання енергії у них використовується з'єднання, яке називається оксид літію-кобальту.

 

  • MPGe: скорочено від милі на галон (бензину) еквівалентно. Для розрахунку MPGe, Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) підрахувало, що в одному галоні бензину знаходиться приблизно 115.000 БТЕ (британська теплова одиниця) енергії, і використала цю формулу для того, щоб виразити кількість енергії, яку використовує електричний автомобіль, у зрозумілому для більшості водіїв вигляді.

 

  • Нікель-метал-гідридна батарея: часто скорочується до NiMH, акумулятори цього типу встановлені на деяких старих електричних автомобілях, проте більшість автовиробників вважають за краще обирати літій-іонні.  

 

  • Рекуперативне гальмування: система, яка використовує енергію, створену за рахунок гальмування для поповнення акумулятора.

 

Читайте також: 

 

{"code":"interesting_widget","id":1481,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1406,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1452,"type":"horizontal"}

Попередня стаття Чому литовські авто стали поперек горла президенту та його друзям
Чому литовські авто стали поперек горла президенту та його друзям
На чем разоряются владельцы электромобилей
Наступна стаття На чем разоряются владельцы электромобилей

Популярні новини