ВР запропонувала скасувати штрафи за перевезення дітей без автокрісел у таксі

11 лютого 2020

Стало відомо, що з таксистів швидше за все знімуть відповідальність за перевезення дітей без автокрісел. 4 лютого 2020 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект, в якому запропонували скасувати штрафні санкції за перевезення маленьких пасажирів у таксі без автокрісел або спеціальних бустерів.

Законопроект спрямований на усунення розбіжностей між нормативно-правовими актами.

Нагадаємо, що 20 листопада 2019 року в силу вступили зміни в адміністративному Кодексі України про правила перевезення дітей. Таким чином за поїздку з дитиною без автокрісел передбачені штрафні санкції:

  • за перше порушення доведеться заплатити 510 гривень;
  • за другий випадок ігнорування закону протягом року штраф зросте до 850 гривень.

Однак автомобілісти знайшли, як обійти закон. Виявляється, згідно з пунктом 2.3 ПДР водіям і пасажирам таксі дозволяється і зовсім не пристібати ремінь безпеки, а відповідно до п.156 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, пасажир таксі може перевозити дитини дошкільного віку на руках на задньому сидінні.
Під опис транспортних засобів підходять абсолютно всі автомобілі, навіть трактори, тролейбуси, трамваї і інші види транспорту, на які при всьому бажанні не вдасться встановити дитяче крісло.

Таким чином виходить, що теоретично співробітники Нацполіціі можуть штрафувати як водіїв легкових машин, так і таксистів, і навіть водіїв автобусів, тролейбусів і трамваїв.

Запропонований 4 лютого законопроект повинен допомогти врегулювати ці спірні моменти. Володимир Зеленський підписав закон, в якому чітко сказано, що заборонено перевозити:

  • дітей віком до 12 років або зростом до 145 см в такому транспорті, де немає можливості пристебнути дитину;
  • дітей молодше 16 років в кузові будь-якого вантажного автомобіля.
Попередня стаття Найжахливіший автомобіль знайдений! Є відео
Найжахливіший автомобіль знайдений! Є відео
У Великобританії знайшли невідомий Mercedes
Наступна стаття У Великобританії знайшли невідомий Mercedes

Популярні новини