Зимові наслідки: що важливо зробити власнику EV навесні?

15 квітня 2024

що перевірити в EV після зими

Зима залишилась позаду, тому власники електромобілів буквально видихають з полегшенням. Адже до наступного холодного сезону можна забути про довше заряджання, менший запас ходу та інші неприємності. Проте наслідки зими часто проявляються поступово та неочікувано в теплий період. Щоб надалі користуватись електрокаром максимально комфортно, варто бути готовим до можливих проблем та перевірити “слабкі місця” EV.

1. Контроль стану батареї

Під час зими електромобілі можуть втрачати певну частку ємності батареї через низькі температури. Тому слід перевірити, чи повернувся максимальний запас ходу до попереднього рівня. Важливо, щоб батарея не втратила здатності до заряджання та  витримувала навантаження на потрібному рівні. Якщо ви помітили зниження продуктивності та зниження дальності пробігу, зверніться до фахівців для перевірки та можливого обслуговування батареї.

чому після зими виникають проблеми з заряджанням електрокара

2. Тестування ефективності зарядки

Холодні умови також можуть вплинути на швидкість зарядки електромобіля. Вони можуть призвести до сповільнення процесу заряджання та скорочення часу, протягом якого автомобіль може тримати заряд. З настанням весняного тепла переконайтеся, що час зарядки та ефективність повернулися до норми.

3. Перевірка герметичності кузова

У зимовий період герметичні ущільнення кузова можуть забруднитись або пошкодитись. Це, в свою чергу, впливає на ефективність обігріву та охолодження електромобіля. Перевірте, чи немає пошкоджень у зоні дверей, вікон та інших місць, де є ущільнюючі елементи.

4. Обслуговування системи обігріву та охолодження

Перевірте роботу системи обігріву та охолодження, переконайтеся, що вони працюють належним чином після зими. У випадку будь-яких аномалій або непрацездатності, зверніться до сервісного центру для діагностики та обслуговування.

5. Контроль тиску в шинах

Зимові умови можуть призвести до втрати тиску в шинах, впливає на керованість та загальну безпеку поїздки. Це стосується будь-яких транспортних засобів, і EV не є виключенням. Навесні перевірте тиск в шинах та візуально оцініть їх стан, зокрема, на наявність пошкоджень або зносу.

Багато проблем з електромобілем можна виявити завчасно. Ось головні нюанси, на які варто звертати увагу за кермом EV, щоб попередити поломки. Радимо ознайомитись з порадами, що робити власнику електромобіля в непередбачуваних ситуаціях.

Попередня стаття Потужні та економні: знайдено 10 дизельних SUV на AUTOMOTO.UA
Потужні та економні: знайдено 10 дизельних SUV на AUTOMOTO.UA
Іржавіє авто? Перестаньте робити ці помилки
Наступна стаття Іржавіє авто? Перестаньте робити ці помилки

Популярні новини