Що робити, якщо сіла батарейка в брелоку сигналізації: 3 поради

7 лютого 2020

Кожен автомобіліст ризикує одного разу зіштовхнути з тим, що в брелоку сигналізації може сісти батарейка. Добре, якщо по волі щасливого випадку у вас в кишені виявиться запасна, а якщо ні?
Ми розповімо кілька дієвих способів, як вийти з цієї ситуації.

Звичайна сигналізація в авто відключається за допомогою дистанційного пульта, який має вигляд брелока. Це просто зручно, адже до нього приєднують ключ від замка запалювання.
Сучасні протиугінні системи обладнані функцією GSM-управління, для чого потрібен смартфон. Якщо брелок сигналізації раптом зламається, у вас не виникне проблем завести автомобіль. Ситуація складається інакше, якщо передбачений тільки один спосіб відключення - тобто з пульта.

Для цього існує секретна кнопка, яка є абсолютно на всіх сигналізації. "Valet" створена спеціально для того, щоб допомогти водієві якщо сіла батарея і немає можливості її поміняти. Правда, для того, щоб скористатися нею, необхідно знати, де вона знаходиться, і який код підходить для розблокування.

Багато автомобілістів не знають про існування такої функції. Якщо ви перший власник авто, тоді точно знаєте, де встановлена ​​ця кнопка. А якщо ви купуєте старий автомобіль, то обов'язково уточніть розташування функції "valet" у колишнього власника.

У тому випадку, якщо ви не можете знайти цю кнопку, тоді є ще один вихід із ситуації. Можна подати на батарейку ток від будь-якого зовнішнього джерела. Для цього доведеться розкрити сигналізацію і перевірити напругу батарейки.

  • Якщо напруга становить 12 вольт, її можна зарядити від клем акумулятора. Правда, для цього знадобиться два дроти, які потрібно попередньо зачистити на кінцях і підключити, дотримуючись полярності.
  • Якщо напруга батарейки 3 вольта, тоді можна зарядити її від батареї смартфона. Просто просуньте кінці проводів під батарейку, а протилежні притисніть до контактів акумулятора телефону. Залишиться тільки натиснути пальцем на кнопку на брелоку.
  • Якщо сигналізація харчується від батарейки з напруга 1,5 вольта, тоді фахівці радять зняти пластикову оболонку, а також пом'яти і постукати по батарейці. Можна навіть трохи прогріти її запальничкою. Найчастіше після таких маніпуляцій батарейка "оживає" і з'являється можливість завести автомобіль.

Однак ці методи не завжди допомагають вирішити проблему. Тому краще носити запасну батарейку з собою, щоб спонтанно не опинитися в такій ситуації.

Попередня стаття Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя
Наступна стаття Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя

Популярні новини