Ці автомобілі були на службі в поліції НДР і ФРН

13 лютого 2020

У Німеччині виставили на продаж легендарний автомобіль радянського виробництва, який використовувався як авто поліції Німецької Демократичної республіки. Це ВАЗ 2103. В народі його називають просто "трійка". Машина зійшла з конвеєра в 1974 року, тобто вік цього "Жигуля" становить близько 46 років. Примітно, що за цей час він проїхав всього 119 500 кілометрів.

Що ще відомо про цей екземпляр? Поліцейська "трійка" обладнана 1,5-літровим мотором, потужність якого становить 75 кінських сил. На подив, стан машини максимально наближений до заводського.

Жигуль поліції НДР фото

Так як цей ВАЗ 2103 експлуатувався поліцейськими НДР, він оснащений усіма стандартними системами зв'язку. Такий ексклюзивний автомобіль можна придбати за 15 000 євро. Ймовірно, саме технічними характеристиками і практично ідеальним станом машини власник виправдовує захмарну ціну на "Жигуль".

Справедливості заради варто відзначити, що це не єдиний радянський автомобіль, який експлуатувався співробітниками поліції в НДР і ФРН. Наприклад, на території Німецької Демократичної Республіки в той час можна було зустріти правоохоронців на ось такий Ниві:

Нива поліції НДР фото

А ця "копійка" користувалася популярністю серед правоохоронних органів по ту сторону Берлінської стіни. Автомобіль поліції Федеративної Республіки Німеччина теж був обладнаний усіма необхідними системами і пристроями:

ВАЗ 2101 поліція ФРН фото

Попередня стаття Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
5 невиправданих страхів автомобіліста
Наступна стаття 5 невиправданих страхів автомобіліста

Популярні новини