Євро 6 і техогляд 2017: цілі та реалії України

13 квітня 2017

Доки всі сперечаються стосовно того, яким саме екологічним стандартам ЄС Євро 4, 5, 6 має відповідати імпортований в Україну автомобіль і чи дозволяти тимчасове ввезення в Україну автомобілів, які не відповідають Євро-5, Україна імплементує наше законодавство до вимог ЄС і Угоди з ЄС.

 

Ми можемо дискутувати до кінця світу, але Україна зобов’язалась ввести обов’язковий техогляд авто відповідно до Угоди з ЄС і нас з вами слухати ніхто не буде.

 

Нагадаю вам, що в ЄС під час імпорту вживаних авто не перевіряють екологічний клас Євро-6, а проводять техогляд на відповідність викидів СО такого авто чинним нормам. Коли ця система почне працювати і у нас, то ввезти авто навіть із документами Євро-5 буде непросто, якщо воно не пройде техогляд на відповідність еко-вимогам. А 70% іномарок, що їздять в Україні, такий ТО просто не пройдуть!

 

І про що ми дискутуємо? Народні депутати можуть формально дозволити імпорт в Україну авто навіть з Євро-0, а не Євро-5, але обов’язковий техогляд буде введено (оскільки це зобов’язання в Угоді з ЄС), нас із вами питати ніхто не буде і всі ці авто вже з нового року чи пізніше підуть "на розборку”.

 

Не про те ми дискутуємо.

 

Я був ініціатором скасування техогляду у 2011-му , але я виконуватиму вимоги Угоди з ЄС, ратифікованої Україною, хоча сама редакція Угоди і Директиви ЄС про введення техогляду мені не подобаються. Хтось не вірить, що Закон про обов’язковий техогляд буде, хоч він мені і не подобається?

 

Я завжди говорив, що був проти чинної редакції Угоди з ЄС, але мені буде цікава реакція людей, які вимагали підписати Угоду з ЄС, не читаючи її, а після виконання Угоди та введення ТО, яке не пройдуть, казатимуть, що вони вже проти.

 

Так що проблема не в еко-стандартах! Ще раз наголошую, ВР може дозволити ввозити навіть Євро-0, але ці авто не пройдуть ТО на відповідність викидів чинним Директивам ЄС і підуть на "розборку”. Я проти занадто жорстких екологічних європейських вимог стосовно викидів під час проведення техогляду авто і вважаю, що основна увага у країні з пальним Євро-3 і Євро-4 має приділятися безпеці авто, але хто мене слухає… На жаль.

 

Читайте також: 

 

{"code":"interesting_widget","id":1300,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1256,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":975,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":880,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":879,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1374,"type":"horizontal"}

 

Попередня стаття Honda представила электромобиль Clarity Electric и гибрид Clarity Plug-in Hybrid
Honda представила электромобиль Clarity Electric и гибрид Clarity Plug-in Hybrid
Як правильно вибрати б / у автомобіль
Наступна стаття Як правильно вибрати б / у автомобіль

Популярні новини