Ford відмовляється від виробництва популярного седану: причини та деталі

6 квітня 2021

Виробництво Ford Mondeo закінчиться в березні 2022 року. Ford вперше офіційно підтвердив дату закінчення терміну придатності Mondeo. Схоже, модель не буде замінена версією позашляховика, як багато хто очікував. 

Виробничу лінію седана Мондео в іспанській Валенсії перепрофілюють для збірки гібридних акумуляторів. На заводі будуть робити двигуни для Kuga PHEV і електрифікованих MPV Ford Galaxy та Ford S-MAX. 

Як і чому популярний седан став непотрібним покупцям?
Купити Форд в Україні свіжі оголошення

Представлений як «світовий автомобіль» в 1993 році, Mondeo розійшовся в кількості більше 5 мільйонів екземплярів в Європі і протягом багатьох років користувався успіхом. На піку свого розвитку в 2001 році було продано більше 86 500 машин. Але тепер падіння продажів означає кінець шляху великого сімейного автомобіля Ford в березні наступного року. AutoMoto.ua знайшов для вас 1 580 оголошень про продаж б/у Ford Mondeo різних років випуску та комплектацій. Зараз без проблем можна підібрати собі автомобіль необхідних років. 

Основна причина припинення виробництва в тому, що покупці вибирають позашляховики і кросовери. На них в 2020 році припало майже 40% продажів всіх моделей Ford. Особливо популярні Ford Kuga і Ford Puma. 

Чи буде новий Форд Мондео?
Купити Форд Мондео в Україні на автобазарі AutoMoto.ua

Попередні шпигунські знімки інформували, що Ford працював над кросовером Mondeo, який мав розташовуватися в лінійці над Kuga. Але це було спростовано в новій заяві виробника: «Хоча ми не коментуємо припущення щодо наших планів з випуску продуктів, ми можемо заявити, що у нас немає ніяких планів для майбутнього Mondeo в Європі».

Можливо, прийдешній позашляховик не надійде до Європи або буде продаватися під новим ім'ям. У Північній Америці Mondeo називають як Ford Fusion, але у нас це ім'я раніше використовувалося для топових моделей Ford Fiesta.

Теги:
Ford Mondeo
Попередня стаття Тріщина на лобовому склі: що робити?
Тріщина на лобовому склі: що робити?
ОСЦПВ в 2021 році: оформити страховку і заощадити до 25%
Наступна стаття ОСЦПВ в 2021 році: оформити страховку і заощадити до 25%

Популярні новини