Які б/в автомобілі шукають українці

1 листопада 2018

В наші дні авто навряд чи назвеш розкішшю, швидше предметом необхідності. І, судячи зі статистики Укравтопрому, з кожним роком все менше українців цю необхідність відчувають. У порівнянні з минулим роком в Україні було зареєстровано майже на 30% автомобілів більше. Тільки у цьому вересні нашими співвітчизниками було куплено 6,8 тисяч нових авто і близько 10 тисяч так званих «євроблях».

Щоб прояснити картину того, як йдуть справи на ринку б/в авто, ми вирішили дізнатися, якими уживаними транспортними засобами цікавляться водії і чому. Для цього невеликого дослідження ми скористалися даними нашого сайту за останні три місяці.

Б/в - це вигідно

Різноманітність марок, моделей та їх комплектацій не залишає місця для фантазії. Автоконцерни регулярно намагаються оновлювати свій модельний ряд і покращувати представників бренду, які встигли зарекомендувати себе. Проте українці не поспішають купувати новинки, які щойно зійшли з подіумів міжнародних автошоу, віддаючи перевагу старим авто. Таку позицію можна пояснити більш низькою вартістю транспортних засобів, що були у використанні. Так, наприклад, новий Volkswagen Passat, який заслуговано займає 9-те місце в списку найбільш продаваних автомобілів світу, в автосалоні буде коштувати близько 876 млн грн. У той час як серед пропозицій щодо продажу б/в моделей можна знайти цілком прийнятні варіанти. Зокрема, ми знайшли уживаний Passat 2012 року з коробкою автомат, можливістю встановлення ГБО і пробігом 40 тис. км за суму менше 250 тис. грн.

Які моделі шукають українці

Лідерами на ринку б/в автомобілів, згідно зі статистикою сайту AutoMoto, як і раніше залишаються моделі виробництва АвтоВАЗ. Моделі ВАЗ 2106 і 2109 є найбільш затребуваними при пошуку користувачів нашого сайту-агрегатора. Їх популярність обумовлена, ​​в першу чергу, досить низькою вартістю. До переваг цих автомобілів також можна віднести ремонтопридатність і їх готовність до експлуатації на наших дорогах. До речі, Citroen C3, який був визнаний кращим в категорії «Малий клас» конкурсу «Автомобіль року в Україні 2018», став очевидним фаворитом серед автолюбителів завдяки своєму нестандартному зовнішньому вигляду. Проте дана модель помітно програє автомобілям з досить пересічним дизайном кузова на вторинному ринку, що зайвий раз підтверджує висловлювання про те, що зовнішність - не головне.

Вік - не вирок

Крім цінника більшість цікавить репутація, яку модель встигла заробити за час існування на ринку. Тому покупці часто шукають певну модель, з урахуванням конкретного року випуску. Згідно нашим даним, за період липень-вересень 2018 року найчастіше користувачі шукали авто, випущені в 2000-му, 2008-му і 2010-му.

Чим менше - тим краще

Мінімальний пробіг є однією з основних вимог при виборі уживаного транспортного засобу. Ніхто не хоче, витратившись на покупку автомобіля, віддати незабаром ще цілий статок на його ремонт і заміну деталей. Отже, якщо ви продаєте машину з пробігом до 200 тис. км, то є велика ймовірність продати її дорожче, ніж варіант з значним числом на одометрі. Показники запитів пошуку говорять про те, що користувачі частіше звертають увагу на автомобілі, які не встигли подолати позначку 100 тис. км.

Не бензином єдиним

«Прокормити» автомобіль - одна з насущних проблем українського автомобіліста. Спираючись на цифри сайту www.minfin.com.ua, ми відзначили значне зростання цін на пальне за останні три місяці. Так, з початку липня середня вартість бензину A 95 збільшилася на 13%, дизельне паливо подорожчало на 18%, а ціна на газ стала вище на 22,6%. Незважаючи на те, що заправитися газом обходиться в два рази дешевше, більшим попитом користуються авто з дизельними двигунами. Вони економічніше витрачають паливо, і вважаються більш надійними.

Наш прогноз

Беручи до уваги наявну статистику пошуку на нашому сайті, ми можемо прогнозувати, що лідерами на ринку уживаних транспортних засобів залишатимуться зрозумілі і звичні нашим автомобілістам ВАЗ 2101, 2106, 2109 і 21099, а також більш прогресивні щодо дизайну і технологій Daewoo Lanos і Volkswagen Golf. Тенденція на авто з дизельними двигунами і невеликим пробігом обіцяє зберегтися.

 
Попередня стаття Электрический кроссовер BMW iNEXT: представлено будущее немецкого автопрома
Электрический кроссовер BMW iNEXT: представлено будущее немецкого автопрома
Как сделать ремонт авто своими руками?
Наступна стаття Как сделать ремонт авто своими руками?

Популярні новини