Нардеп придумав, як змусити таксистів платити податки

17 жовтня 2019

Помічник нардепа пропонує взятися за диспетчерські служби.

В Україні планують взятися за нелегальних перевізників і таксі-сервіси, щоб вивести їх з тіні.
Про це написав помічник нардепа від "Слуги Народу" Данила Гетманцева – Дмитро Михайленко.

На його думку, оборот ринку таксі складає близько 50 млрд грн, і більша його частина знаходиться у тіні. Для того, щоб виправити ситуацію і змусити нелегальні сервіси платити податки, Михайленко пропонує зробити диспетчерські служби податковими агентами.

Тобто служби повинні отримувати спеціальну ліцензію, а таксисти повинні співпрацювати з такими сервісами, як приватні підприємці. При цьому диспетчерські служби повинні надавати державі всю необхідну інформацію про таксі: дохід, кількість кілометрів пробігу і так далі – на першу ж вимогу.

У цій формулі, пише Михайленко, самі таксисти повинні реєструватися як приватні підприємці 1,2 або 3 групи. Все залежить від того, на постійній основі працює водій або тільки іноді підробляє. При цьому таксист повинен працювати з ліцензією, а тарифи повинні бути регіональними.

Помічник нардепа пише, що за порушення закону або за прийом на роботу нелегальних таксистів диспетчерські служби необхідно штрафувати

Тут він наводить як приклад практику, яку тільки ввела в себе Польща. В країні вже використовують приведену вище формулу. При цьому недобросовісних диспетчерів штрафують на 30 тисяч доларів.

Теги:
налоги
Попередня стаття Конфіскували автомобіль за те, що той занадто яскравий (ФОТО)
Конфіскували автомобіль за те, що той занадто яскравий (ФОТО)
"Відкрийте багажник!", або Коли огляд авто вважається незаконним
Наступна стаття "Відкрийте багажник!", або Коли огляд авто вважається незаконним

Популярні новини