Не дивіться на ніч: 5 найжахливіших суперкарів

13 листопада 2020

Супер - точно не про них. Ця п'ятірка автомобілів повинна була стати суперкарами, але щось пішло не так ... Представляємо 5 найгірших суперкарів. 

Спойлер: особливо вразливим не дивитися! 

1. Panther 6

Шестиколісний суперкар Panther 6

Чи вважаєте п'яте колесо зайвим? Зустрічайте шестиколісний суперкар. Автомобіль в кузові кабріолет був укомплектований двигуном V8 на 8,2 літрів і триступінчатим автоматом. Суперкар створили в 70-их і додали розкішну на той час мультимедіа: телевізор, аудіосистема і телефон. 

За період 1977-1978 років випустили всього два Panther 6 чорного і білого кольору. 

2. Audi Quattro

Невдалий суперкар Audi Quattro

Audi Quattro проектували як суперкар з п'ятициліндровим двигуном, фірмовим повним приводом і прискоренням до 100 км/год за 6 секунд. На цьому все хороше закінчилося. Автомобіль отримав коротку 2,5-метрову колісну базу і мотор над передньою віссю. Така комбінація позбавила машину маневреності і не сподобалася покупцям. 

Audi Quattro випускали тільки рік, з 1983 по 1984. За цей час зібрали всього 224 моделі. 

3. Mercedes-Benz SLR McLaren 

Суперкар Mercedes-Benz SLR McLaren 

У колаборації Mercedes-Benz і McLaren повинен був вийти дійсно крутий суперкар. Але, вийшов важкий і громіздкий автомобіль. На приставку "супер" у нього претендує лише ніс - він супердовгий. 

Mercedes-Benz SLR McLaren випускали з 2003 по 2010 рік. 

4. Ferrari 612 Scaglietti

Суперкар Ferrari 612 Scaglietti

612 Scaglietti - приклад того, що навіть у Ferrari трапляються факапи. Ця модель унікальна своїм чотиримісним салоном, відома огидною керованістю і дуже сумнівним зовнішнім виглядом. У цій Феррарі був довгий 4,9-метровий кузов і 2 тонни ваги. Дизайн купе додавав автомобілю обсяг і робив його ще важчим на вигляд. 

Ferrari 612 Scaglietti випускали з 2004 по 2011 рік. 

5. Gumpert Apollo

Суперкар Gumpert Apollo

Gumpert Apollo мав всі шанси стати суперкаром. Під капотом у авто двигун з подвійним турбонаддувом Audi V8 на 4,2 л. Такий силовий агрегат зробив свою справу: суперкар стартував до сотні швидше ніж за 3 секунди. Дивовижна динаміка дозволила Gumpert Apollo встановити рекорд серед серійних авто на трасі Нюрбургринг. 

Зіпсувало все перспективи жахливу якість виконання суперкара. Для автомобіля зі стартовою ціною в $ 550 000 неприпустимі зазори між кузовними панелями і недоліки в збірці. 

Суперкар Gumpert Apollo існував з 2005 по 2013 рік. 

 

Попередня стаття Авто після пожежі: брати чи не брати
Авто після пожежі: брати чи не брати
Якщо заправився поганим паливом - як вчинити?
Наступна стаття Якщо заправився поганим паливом - як вчинити?

Популярні новини