Нова Lada XRay Cross з варіатором не вразила клієнтів

5 серпня 2019

В середині червня цього року почались продажі інноваційної Lada XRay Cross з варіатором від японської фірми Jatco. І автоматична трансмісія не єдина відмінність від попередніх моделей. Варто відзначити, що ця модифікація була позбавлена інтелектуальної системи вибору режимів руху Lada Ride Select и відзначилась високим цінником. Ціни на нову Lada стартують від 13 000 доларів, причому за нову коробку варіатор потрібно буде доплатити близько 800 доларів.

Пару слів про технічні характеристики: двигун HR-16 об’ємом 1,6 літри потужністю 113 кінських сил (83 кВт) і 5500 об.хв. Розганяється Lada Xray Cross з варіатором від 0 до 100 км/год за 12,8 секунд, а її максимальна швидкість - 162 км/год. Така безступінчаста трансмісія Jatco (також встановлюється на авто платформи Renault-Nissan-Mitsubishi) являє собою “суміш” механіки і автомату, забезпечує більш плавний і динамічний розгін, а також є економічною і безшумною.

Салон високого хетчбека Lada Xray Cross

Не дивлячись на велику вартість і хорошу задумку, реалізація викликає питання. Дилерські центри виявилися не готовими до старту продажів і обслуговування цієї моделі авто. Номенклатура запчастин не доведена, склади не заповнені, а унікальні деталі для автоматичної трансмісії (мастило, фільтри, ремкомплекти) відсутні. Поки що ця проблема не вирішена. Також дилерам майже відразу поступили скарги від покупців на несправну трансмісію. 

Коробка передач передньопривідного крос-хетчбека

Дивіться також каталоги:

Крім цих незручностей, користувачі зіштовхнулися із черговим конфузом: на офіційному сайті ця варіація авто відсутня, тому клієнти не можуть розрахувати вартість ТО на спеціальному калькуляторі. 

 

Як виявилось, проблеми в Lada XRay Cross не тільки організаційного характеру. У мережі з’явився скандальний ролик, де власник свіжої Lada мало не потрапив у серйозну аварію через поломки проміжного рульового валу.

Увага, присутня ненормативна лексика!

На інтернет-ресурсах практично відразу почалися обговорення проблеми. Така поломка є смертельно небезпечною і тепер виробник оперативно і масово вилучає автомобілі для усунення несправності рульового керування.

Теги:
Lada
Попередня стаття Буксувати 550 000 кг? Легко! Довів електричний пікап Ford F-150 (відео)
Буксувати 550 000 кг? Легко! Довів електричний пікап Ford F-150 (відео)
Обов'язковий ТО: кому потрібно проходити, а кому ні
Наступна стаття Обов'язковий ТО: кому потрібно проходити, а кому ні

Популярні новини