Новий спецпроект Apple: безпілотні автомобілі на основі штучного інтелекту

23 липня 2019

Як повідомляють видання The Verge і Axios, корпорація Apple вирішила зайнятися виробництвом власних автомобілів з технологією автоматичного керування. З цією метою рік тому компанія викупила всі активи Drive.ai і всі його безпілотні авто, але тільки нещодавно офіційно підтвердила це. Нагадаємо, що Drive.ai був одним із найперспективніших проектів, чиї безпілотники успішно проходили випробування навіть на американських вулицях. Сума контракту не оголошується, але раніше стартап оцінювався в 200 млн доларів. Їхні авто здатні курсувати дорогами самостійно завдяки впровадженій системі зі штучним інтелектом, але також можуть керуватися дистанційно. Щоб уникнути аварійних  ситуацій, на спеціальному електронному табло система завчасно повідомляє про маневри іншим учасникам руху. 

Інтригуюча угода тільки підтверджує бажання виробника iPhone бути присутнім в автоіндустрії -- тепер вони розділять ринок роботизованих машин з іншими авто-гігантами, як Waymo, Tesla і т. д. 

В патентному документі, що випадково потрапив у ЗМІ, говориться про механізм підвіски автомобіля і впровадження системи електронного керування. Переважно мова йде про елемент, який з’єднує каркас автомобіля і рульове колесо, а також про розроблений поворотний кулак і вісь рульового управління колесом зі зламом в 0 градусів. Зазвичай автомобілі мають додатній кут нахилу, але на автопілотнику кермо не повинно відчуватися, тому в даному транспортному засобі цей кут дорівнює нулю. Використання підвіски, запатентованої Apple, також обіцяє зниження зношування шин і покращити стійкість. 

Це все доволі цікаво, але важко сказати, чи зможе Apple самостійно запустити систему на ринок и вистояти в боротьбі з іншими розробниками. Тим не менше, зараз весь світ очікує подальших новин. По попереднім даним, вже зараз у проекті приймають участь більше 5 000 спеціалістів.

 
Попередня стаття Виробництво Chevrolet Camaro сьомого покоління залишається в силі
Виробництво Chevrolet Camaro сьомого покоління залишається в силі
Які автовласники отримають пільги від нового парламенту?
Наступна стаття Які автовласники отримають пільги від нового парламенту?

Популярні новини