Патрульна поліція тепер протистоятиме порушенням у сфері автоперевезень

29 вересня 2017

Про нові повноваження патрульної поліції

З 18 вересня 2017 року в Україні припинило свою діяльність Управління безпеки дорожнього руху (колишня Державтоінспекція).

 

Натомість, повноваження з дорожньої безпеки перейшли до патрульної поліції.

 

Саме ця структура тепер буде видавати дозволи на перевезення небезпечних та негабаритних вантажів, погоджувати маршрути та супроводжувати перевізників.

 

На яких трасах слід очікувати дорожню поліцію?

 

Нагадаємо, з початку 2016 року дорожньою поліцією була розпочата робота на трасах міжнародного значення: у Закарпатській та Львівській областях, а також на трасі Житомир-Київ. На сьогоднішній день автомобільний патруль зосередився на трасах Київ-Харків, Ягодин-Сарни та Київ-Зборівка. З 12 червня 2017 року громадяни України вже встигли оцінити роботу нової патрульної дорожньої поліції на 1200 кілометрах автомагістралей. Пропонуємо розглянути що тепер входить в компетенцію патрульної поліції і що ж доведеться узгоджувати зі співробітниками цієї структури? Отже, в інфографіці нижче - перелік нових функцій ПП:

 

 

 

До відома автоперевізників

 

У обласних центрах контроль руху транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують норми, здійснюватимуть патрулі у містах, під час міжрегіональних перевезень – Департамент патрульної поліції. Для інформування перевізників очікується розміщення інформації про розклад перевірки їх діяльності на офіційних ресурсах, яка знаходитиметься у вільному доступі. Варто зазначити, що деякі послуги надаватимуться на платній основі.

 

Такі повноваження дорожньої поліції викликають суперечливі погляди: одні дивляться на це оптимістично, інші – скептично думають про поверненням на дороги Державтоінспекції після переатестації і зміни назви. Проте, основна ціль  такого нововведення – боротьба з нелегальними перевізниками. Тому навіть сам факт присутності патрульної поліцій на автомагістралях здатний зменшити кількість ситуацій, які виходять за рамки законів.

 

Читайте також:

 

{"code":"interesting_widget","id":1523,"type":"after_article"}



{"code":"interesting_widget","id":1406,"type":"after_article"}



{"code":"interesting_widget","id":1483,"type":"after_article"}
 
 
Попередня стаття Новый электромобиль BMW – концепт i Vision Dynamics с запасом хода 600 км
Новый электромобиль BMW – концепт i Vision Dynamics с запасом хода 600 км
Когда в Украину вернутся «письма счастья»
Наступна стаття Когда в Украину вернутся «письма счастья»

Популярні новини