Вживані Шкода Октавія - сильні та слабкі сторони

18 лютого 2021

Шкода Октавія - це ціла лінійка надійних автомобілів. Модель відзначена безліччю міжнародних нагород, випускається понад 20 років, має шанувальників у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Автомобіль затребуваний на вторинному ринку. Кожне покоління Шкода Октавія має «слабкі місця», яким слід приділити підвищену увагу при покупці.

«Слабкі місця» Шкода Октавія А5

Шкода Октавія А5 - це друге покоління модельного ряду. Автомобіль представлений в двох кузовах - універсал і ліфтбек. Різниці між версіями в технічному плані немає.

Не кращим варіантом для покупки вважається Шкода Октавія А5 з бензиновим мотором 2 літри. Він має проблеми з електричною системою. Періодично виходить з ладу контрольний блок або датчики. Проблема усувається шляхом заміни, але комплектуючі коштують досить дорого.

Ресурс підвіски гідний. Термін служби основних компонентів великий. Втулки стабілізатора працюють 50-60 тис. Км., Кульові опори - 100 тис. Км. Всі ці запчастини можна швидко знайти на www.zapchast.com.ua. У продажу в Україні зустрічаються як оригінали, так і аналоги хорошої якості.

Інші проблемні місця А5:

  • зчеплення - термін служби залежить від стилю їзди і ощадливості власника;
  • АКПП - гідроблок, датчики обертів;
  • блок управління - збільшити робочий ресурс можна за рахунок використання якісного масла.


Шкода Октавія Тур

Автомобіль в Європі отримав статус «народний». Незважаючи на вік, ця версія, як і раніше користується попитом і не так швидко втрачає в ціні. Шкода Октавія Тур - це перше покоління, має маркування А4.

Версія А4 з двигуном 1.4 літра відрізняється малою потужністю. Продуктивності мотора недостатньо для автомобіля. Цей двигун вважається багатьма автовласниками неремонтоздатним. Проблем доставляє відсутність комплектуючих із заводськими розмірами.

Кращим варіантом з лінійки двигунів вважається мотор 1.6 літра. Він характеризується надійністю, простотою обслуговування. Основний його мінус - електроніка. Деякі датчики потрібно міняти завчасно.

Мотор 1.8 літра вважається одним з найбільш витратних в обслуговуванні. Виходить з ладу він частіше за інших двигунів. «Слабким місцем» двигуна 2.0 літра вважається поршнева група. Несправні свічки можуть вивести з ладу котушки запалювання, їх заміна обійдеться дорого.

До проблемних вузлів моделі також відноситься АКПП. МКПП більш надійна.

Шкода Октавія А7

Низьку надійність має версія автомобіля з роботизованою коробкою передач DSG7, випущена до 2014 року. Модель DSG6 відрізняється більшою надійністю, але нею комплектуються тільки машини з двигуном 1.8 літра.

5-ступінчаста МКПП MQ250 володіє великим ресурсом. 6-ступінчастий автомат також добре себе проявляє в процесі експлуатації, головне вчасно міняти масло.

Всі мотори А7 погано переносять заправку бензином А-95. Багато автомобілів Шкода Октавія А7 на вторинному ринку продаються після експлуатації в службах таксі.

Інші «слабкі вузли»:

  • термостат - протікання можна усунути тільки шляхом заміни термостата в зв'язці з помпою;
  • задні амортизатори - мають невеликий ресурс;
  • лампочки - з тряски регулярно перегорає внутрішнє і зовнішнє освітлення.

Шкода Октавія - це відмінний вибір на роль першого автомобіля, або машини для повсякденного використання в міських умовах. При покупці слід звернути увагу на «слабкі місця», а також перевірити стан кузова, моторного відсіку на предмет зносу, прихованих пошкоджень, ремонту.

Попередня стаття 8 спортивних авто, які потрібно повернути у виробництво
8 спортивних авто, які потрібно повернути у виробництво
7 авто, за кермо яких не хочеться сідати кожен день
Наступна стаття 7 авто, за кермо яких не хочеться сідати кожен день

Популярні новини