Виробники BMW обіцяють продовжити життя дизелям ще на 20 років

11 липня 2019

BMW прагне стати світовим лідером в області електрифікації автомобільного ринку, і це факт, але в той же час баварський бренд має намір продовжувати вкладати значні кошти в двигуни внутрішнього згоряння ще кілька десятків років.

Технічний директор BMW Group Клаус Фройліх, сказав, що дизелі будуть користуватися попитом ще не менше 20 років, а бензинові двигуни - ще як мінімум 30 років. Якщо це виявиться правдою, то люди, ймовірно, можуть перестати хвилюватися про вартість перепродажу дизельного палива або вартості перепродажу авто з двигунами внутрішнього згоряння в цілому.

“Оптимістичні припущення про те, що продажі електрокарів до 2025 року складуть 30%, означають, що принаймні 80% наших автомобілів матимуть двигун внутрішнього згоряння”, - сказав він під час заходу NextGen в Мюнхені. "Оскільки деякі країни, такі як Росія, Близький Схід і захід, внутрішня частина Китаю, досі не готові до повного переходу на електрокари через нерозвинену інфраструктуру зарядних станцій, вони будуть покладатися на бензинові двигуни ще 10-15 років точно".

Далі він продовжив свою думку і припустив, що прибережна частина Китаю і такі великі міста, як Пекін і Шанхай, їздитимуть на акумуляторних електромобілях тільки через 10 років, в той час як Європа повинна проявляти велику схильність до гібридних моделей. У той же час, в США акумуляторні електромобілі будуть продаватися в основному на західному узбережжі і в деяких районах на сході, але вони не стануть масовим явищем.

Також мова йшла про те, що сам факт стрімкого переходу до електрифікації надмірно перебільшений. Багато в чому це пов'язано із завищеною вартістю електромобілів, і причиною цьому є сировина для акумуляторів. Така тенденція триватиме і ситуація може в кінцевому підсумку погіршитися в міру збільшення попиту на цю сировину.

Дивіться також каталоги:

Проте, навіть якщо попит на двигуни внутрішнього згоряння найближчим часом не згасне, то модельний ряд різко скоротиться.

Що стосується дизелів, BMW відмовиться від 1,5-літрового трьохциліндрового мотора, тому що відповідність жорстким європейським стандартам викидів обходиться занадто дорого, повідомляє Autonews Europe. Крім того, не буде альтернативи потужному шестициліндровому дизелю (з чотирма турбонагнітачами), який передбачений в розкішному седані 750d, оскільки він занадто дорогий і складний у виготовленні, сказав Фройліх.

Чотири- і шестициліндрові дизельні мотори випускати не перестануть, але у них буде максимум три турбіни.

Що стосується бензинових двигунів, то, схоже, V12 відійде до епохи динозаврів.

"Щороку ми повинні інвестувати в удосконалення V12 для відповідності новим нормам викидів, особливо в Китаї. В той час, як на V12 доводиться близько 5000 продажів в рік по всьому світу, включаючи Rolls-Royce, то вартість такої удосконаленої одиниці складає всього кілька тисяч євро".

Замість цього наразі BMW намагається з'ясувати, як утримати на плаву свій бензиновий двигун V8, з умовою, що він буде частиною гібридної системи, яка так стрімко продовжує розвиватися.

дизель бмв (BMW) 2019

дизель бмв (BMW) 2019

 
Теги:
БМВ BMW
Попередня стаття Рейтинг производителей автозапчастей для Volkswagen
Рейтинг производителей автозапчастей для Volkswagen
10 найшаленіших гіперкарів 2019 і 2020 років
Наступна стаття 10 найшаленіших гіперкарів 2019 і 2020 років

Популярні новини