Навіщо дублюють фари в багажнику

24 лютого 2021

Навіщо виробники автомобілів дублюють задню оптику в багажнику? Щоб зробити машину дорожчою? Насправді "багажні" стоп-сигнали - практичне рішення. 

Фари в багажнику универсалу Opel Insignia

У більшості машин блоки світлотехніки розміщені на дверцятах багажника і на бічній частині кузова. Але іноді дизайнери розміщують всю панель освітлення на кришці. Це гарно. Проте якщо ви вирішите перевезти щось негабаритне і не закриєте повністю вантажний відсік? Світлотехніка буде "дивитися" вгору. 

Щоб уникнути аварійної ситуації, автовиробники розміщують в торці стінок вантажного відділення додаткові фари. Задня оптика, продубльована в багажнику, сигналізує водіям навколо про ваші дії: гальмування, поворот або рух назад. Погодьтеся, якщо "стопи" світять вгору, важко вгадати майбутній маневр машини. 

Для чого в багажнику авто фари

"Подвійною" оптикою оснащені універсал Opel Insignia, хетчбек Audi A1, фургон Mini Clubvan і навіть кабріолет Opel Cascada. 

Здавалося б, дрібниця ... Адже не кожен день доводиться перевозити довгомір в багажнику хетчбека. Але саме для таких рідкісних випадків автовиробники, які піклуються про безпеку водіїв, дублюють задню світлотехніку в вантажному відсіку. 

Попередня стаття Новий C-Клас: надихаюча атмосфера зони комфорту
Новий C-Клас: надихаюча атмосфера зони комфорту
Найшвидші електромобілі: рейтинг моделей 2021 року
Наступна стаття Найшвидші електромобілі: рейтинг моделей 2021 року

Популярні новини