"Листи щастя" і 150 балів від ДАІ

17 липня 2015

Для водіїв є кілька новин: впроваджується автоматична фіксація порушень ПДР; "Листи щастя" зі штрафами отримуватимуть не водії, а власники автомобілів; і наостанок десерт - кожному водієві нараховуватимуть 150 штрафних балів. У вівторок, 14 липня, народні обранці проголосували за можна сказати історичний для водіїв законопроект №2562 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів держави України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Що новенького передбачає цей закон і чого від нього чекати автолюбителям?

Впроваджується автоматична фото або відео фіксація порушень. При цьому адміністративну відповідальність (штраф простіше кажучи) буде нести не водій, юридична зареєстрована машина).


Іншими словами, якщо навіть ви продали автомобіль за дорученням, всі порушення, допущені водієм на вашій колишній машині - ваші проблеми, і "листи щастя" зі штрафами і фотками порушення ПДР будуть приходити на пошту саме вам. Ви протягом місяця з моменту вступу закону в силу, всіх власників транспортних засобів повинні інформувати про те, які автомобілі на них значаться. Хоча як це буде зроблено, поки не відомо. Тому краще самому звернеться в МРЕО за місцем проживання та перевірити, чи не "висить" Чи на вас якийсь автомобіль.


Якщо ж такі автомобілі є - відмовтеся від них від гріха подалі. Для цього можна звернутися до покупця і попросити його зареєструвати машину на себе. Якщо ви втратили контакти покупця, або автомобіль перепродавали не один раз, напишіть заяву в ДАІ з проханням зняти автомобіль з обліку у зв'язку з тим, що ні документів, ні автомобіля немає. Правда в цьому випадку, у нинішнього власника автомобіля виникнуть проблеми. Адже автомобіль буде не зареєстрований, і будь даішник зможе відправити його на штраф майданчик.

2 Тепер кожному водієві на початку року (або якщо ви новачок в день отримання прав) будуть нараховувати 150 штрафних балів. Якщо ви порушили правила і це зафіксовано автоматично на фото або відео - із загального числа балів обчислюється кількість штрафних балів, відповідне порушення. Наприклад, рух на червоне світло світлофора, перевищення швидкості, обійдеться вам в 50 балів.

Попередня стаття Новий Рено Дастер: могутніше і дешевше
Новий Рено Дастер: могутніше і дешевше
Потрійний автоспортивний уікенд у Вінниці
Наступна стаття Потрійний автоспортивний уікенд у Вінниці

Популярні новини