Огляд тест-драйву: Audi Q7 2019

20 травня 2019

Як флагман Audi і один з самих вишуканих позашляховиків на ринку, семимісний Q7 гідно витримує конкуренцію Acura MDX, Infiniti QX60 і Lincoln Aviator. Хоча його стилізація комусь може видатися не надто виразною, автомобіль гарантує наявність новітніх технологій та один з найкращих салонів. Досвід Audi у створенні продуктивних седанів став у нагоді і при роботі з Q7. Дісталося позашляховику і чимало напівавтоматичних функцій управління і технологічних додатків типу неймовірного цифрового дисплею приладової панелі з навігацією Google Maps. З метою зменшити рівень витрати пального спеціалісти бренду відмовилися від великих двигунів на користь менших силових агрегатів з турбонаддувом. Система повного приводу увійшла у базу. Кузов Audi Q7 став легшим, що пішло на користь аеродинаміці.

Огляд тест-драйву: Audi Q7 2019

Вам сподобається

У сучасному Audi Q7 ви знайдете практичний, семимісний позашляховик з винятковим рівнем вишуканості. Починаючи елегантною стилізацією, закінчуючи наявними технологіями і продуктивними двигунами, Q7 вартий уваги. Крім того, він здатний буксирувати до 3.493 кг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Третій ряд сидінь Q7 придатний для використання, але не надто просторий. При постійній необхідності використання третього ряду, краще розглянути варіанти Infiniti QX60 чи Acura MDX. Масивніший Lincoln Navigator пропонує більше внутрішнього простору і кращі буксирувальні здібності, а гібридний Lexus RXL потішить нижчим рівнем витрати пального.

Нове у 2019 році

У поточному році комплектація Audi Q7 Premium отримала «Audi Navigation», комплектація Premium Plus розширилася за рахунок цифрового дисплея приладової панелі, камери огляду згори, світлодіодних фар і задніх вогнів та бездротової зарядки. Пакет «Convenience» розжився системою «Audi side assist», в той час як система «Park Assist» увійшла у пакет «Driver Assistance».

Враження від їзди

Перше покоління Audi Q7 і так належало до числа позашляховиків на три ряди, які доставляли справжнє задоволення від їзди, з того часу динаміка і управління автомобіля стали тільки кращими. Посприяла цьому втрата 226 кг ваги, зниження центру тяжіння та поява нової підвіски. На практиці це проявляється у стабільності і плавності повсякденного використання та бажаній динаміці і спритності коли умови чи просто настрій того вимагає. Продуманий 3.0-літровий V6 турбодвигун тішить необхідним запасом потужності. Уваги вартує новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, який вражає напором, щоправда йому все ж бракує глибинних запасів V6 під час виконання маневрів обгону на високих швидкостях чи буксирування. Яку б модель Audi Q7 ви не обрали, будете винагороджені фантастичним відчуттям керма. Розщедрившись на пакет «Adaptive Chassis», доступний моделі Prestige, зможете оцінити переваги повністю пневматичної підвіски і управління чотирма колесами.

Найкращі характеристики

Цифровий дисплей приладової панелі робить майбутнє ближчим. Замість стандартних аналогових приладів передбачений 12.3-дюймовий, кольоровий дисплей. Розміщений під таким собі капюшоном екран можна налаштувати для імітації традиційних датчиків, відображення супутникового радіо або величезного навігаційного екрану з картами Google Earth.

Запропонована лише для моделі Prestige, пневматична підвіска покращує якість їзди та управління. Система здатна збільшити кліренс на 0.8 см для їзди по снігу або не надто складному бездоріжжю, так само як і понизити його задля покращення аеродинаміки на високих швидкостях.

Детально про автомобіль Audi Q7

Інтер’єр

Компанія знається на створенні вишуканих і практичних інтер’єрів, салон Audi Q7 2019 тому доказ. Внутрішній простір позашляховика вирізняється стандартною шкіряною обшивкою і переглянутій панелі, виконаного у стилі  A8. Логічно розміщені елементи управління, сучасне, багатофункціональне рульове колесо і дуже чітка графіка додають практичності. Збільшена платформа другого покоління Q7 дала більше особистого і вантажного простору. Нині позаду третього ряду можна розраховувати на 425 літрів об’єму. Щоправда, дорослим пасажирам на третьому ряду буде досить тісно.

Відео тест-драйв Audi Q7 2019 року

Екстер’єр

Масивна решітка радіатора і грізні, ксенонові фари сильно контрастують з рештою стилізації, що створює виразний, але вишуканий образ. При коефіцієнті опору на рівні 0.32, Q7 навіть близько не схожий на Land Rover Range Rover, Infiniti QX80 і Lincoln Navigator. Пакети великих коліс включають 20-дюймові варіанти. Світлодіодні вогні огортають двері багажного відділення, яке, до речі, має електропривод і функцію відкривання за наявності брелока у кишені власника. Дах у Q7 не такий високий як у деяких позашляховиків, що полегшує процес завантаження і розвантаження опційного багажника на даху.

Базова комплектація

Сучасний Audi Q7 доступний у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. З назвою типу «Premium» немає нічого дивного, що базова модель отримала хороший перелік оснащення. Так, покупець може розраховувати на шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, клімат-контроль трьох зон, електропривод дверей багажника, автоматичне складання третього ряду сидінь, систему MMI Navigation Plus, панорамний люк та Apple CarPlay з Android Auto. Усі Q7 мають 7.0-дюймовий центральний дисплей, радіо на 10 динаміків з USB/SD входи та Bluetooth. Про безпеку дбають система «Audi pre sense» і «Pre sense city», які здатні моніторити рух у місті і виявляти раптових пішоходів. В разі неминучості зіткнення система попередить водія та, у разі відсутності реакції, зупинить автомобіль.

Опційне обладнання

Модель Premium Plus додає моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, камеру огляду згори, цифровий дисплей приладової панелі, світлодіодні фари, аудіосистему «3D Bose» і рульову колонку з електроприводом. Топова Prestige потішить аудіосистемою «Bose» на 20 динаміків і 20-дюймовими колесами. Опціями стали аудіосистема «Bang & Olufsen» та пакет «Driver Assistance» з адаптивним круїз-контролем, допомогою руху по смузі, адаптивною підвіскою і розважальним пакетом для задніх сидінь.

Під капотом

Базовим для моделей Premium і Premium Plus став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 370 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 6.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. Доступним є 3.0-літровий V6 турбодвигун на 333 кінських сили і 440 Нм. Пару йому складає та сама коробка. Привід теж повний. Розгін відбувається за 6.1 секунд. Витрачає позашляховик 9.4 л/100км у місті, 6.8 л/100км за його межами та 7.7 л/100км у середньому.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019